Skip to main content
AT&T Community Forums
Announcements
Protect your device against loss, theft, damage and get expert technical support. Open Enrollment Ends 3/31/21.
tegami25's profile

Contributor

 • 

1 Message

Sat, May 24, 2014 5:50 PM

Broadband 1 flashing red on NVG589

I have an NVG589 gateway with Power service. Broadband 1 light has been flashing red for 2 weeks. Broadband 2 light is still solid green. ATT phone support tech says no service problems detected.Specs look good on line 2. Downstream sync = 55308 kbps, upstream = 5766. No issues with Uverse TV either. Just wondering why both broadband lights were solid green up until 2 weeks ago, and now line 1 is down.

Responses

paulgarcia

Former Employee

 • 

120 Messages

7 years ago

What a flashing Broadband light generally means is that the modem is not receiving a signal from the outside lines. With some ISPs, it is called a "No Sync" situation. If both your broadband lights have been solid green previously, i would assume that you're on the bonded pair type of connection, e.g. instead of having the traditional 1 pair of copper wire to deliver your DSL signal to the modem, it is done with 2 pairs of copper wires. And that the 1st pair is not working. Usually, a modem restart takes care of this issue. If your modem has a built-in battery, you may need to open the battery compartment to disconnect one wire to really turn off the modem (disconnect the modem from power while you're doing this).

 

Let us know what happens.

Get started...

Ask a new question