LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

Tutor

LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

So as of today, i've been having odd performance on my lumia 1020.  

 

My LTE bar is 4-5 bars, i receive and make calls fine in addition to texting . 

 

The issue is data usage, my phone cannot connect ot data for browsing live tiles, using apps, or even searching . I tried resetting the phone, toggling data off and on, i tried toggling airplane mode off and on, turned off bluetooth nfc.  

 

Nothing works, no data connectivity.  I am in the san francisco bay area san jose specifically, is anybody else having this same issue with data connectivity with their phone?

 

never had this issue before, had this issue starting somewhere in fremont and i live in santa clara, that is lke 20 miles apart with issues persisting, any resolution?

Message 1 of 7 (11,146 Views)
ACE - Professor

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

I'm in San Jose - no LTE issues.

 

Sorry for the "is it plugged in" question, but have you turned off cellular data in settings?

 

If not, a call to 611 from the phone might be in order - it could be a hardware, sim, or even provisioning issue.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 2 of 7 (11,037 Views)
Scholar

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

I had the same issue and it ended up being the SIM.

Message 3 of 7 (11,028 Views)
Professor

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

[ Edited ]

johninsj wrote:

I'm in San Jose - no LTE issues.

 

Sorry for the "is it plugged in" question, but have you turned off cellular data in settings?

 

If not, a call to 611 from the phone might be in order - it could be a hardware, sim, or even provisioning issue.


--- I tried resetting the phone, toggling data off and on, i tried toggling airplane mode off and on, turned off bluetooth nfc. ---
@OP, Besides the aforementioned possibilities, you may want to check MMS/Data APN settings.
Message 4 of 7 (11,005 Views)
ACE - Professor

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity


jii wrote:

johninsj wrote:

I'm in San Jose - no LTE issues.

 

Sorry for the "is it plugged in" question, but have you turned off cellular data in settings?

 

If not, a call to 611 from the phone might be in order - it could be a hardware, sim, or even provisioning issue.


--- I tried resetting the phone, toggling data off and on, i tried toggling airplane mode off and on, turned off bluetooth nfc. ---
@OP, Besides the aforementioned possibilities, you may want to check MMS/Data APN settings.

Those settings won't be editable on a non-unlocked windows phone, though.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 5 of 7 (10,969 Views)
Highlighted
Professor

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

Ah heck, you're absolutely right. I'm so used to dealing with unlocked/rooted/modded devices (and other forums where such devices are the norm) that I forget that most people have theirs locked down.

Message 6 of 7 (10,947 Views)

Re: LTE 4 or 5 bars, but not data connectivity

This sounds like a problem with your phones programming to the network. You should call 611 and have it resolved through Tech Support.

Message 7 of 7 (10,585 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.