Nitro HD says 4G but it isn't working...

Contributor

Nitro HD says 4G but it isn't working...

Just got my new Nitro HD....

 

It works fine on wifi, and I turn wifi off and it says 4G... but wont load any web pages...

 

What should I do? It just says "4G" on it. It doesn't have anything next to it, and I've never had an android before so can't tell how to turn 4G on and off

Message 1 of 7 (1,385 Views)
Contributor

Nitro HD says 4G but it isn't working...

Just got my new Nitro HD....

 

It works fine on wifi, and I turn wifi off and it says 4G... but wont load any web pages...

 

 

Message 2 of 7 (1,387 Views)
ACE - Professor

Re: Nitro HD says 4G but it isn't working...

Hi there!

Do you have a signal on the device? How many bars do see (1 - 5 bars)?

Posted from my iPhone 4S on AT&T, the nation's fastest 4G network.
~Sunshine Smiley Happy
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 3 of 7 (1,362 Views)
Professor

Re: Nitro HD says 4G but it isn't working...

4G icon doesn't neccesarily mean you are connected to the network, it just means the phone knows a network is there to connect to.  Take it to an AT&T store, and they will get you sorted out.  Something might be provisioned wrong on your account, something wrong with the SIM card, or something else.

 

On that note, the phone has a SIM card in it, and you called AT&T to activate (or they activated it in-store)?

Message 4 of 7 (1,357 Views)
Contributor

Re: Nitro HD says 4G but it isn't working...

My husband and I are having this exact same issue with our Nitro HD phones.  I really LOVE this phone, but if it won't connect to 4G then there is no point keeping it.  The weird thing is that I live in a rural area that doesn't have 4G and my internet works great; however, once I cross the line from 2G (Edge) to 4G I get an error message that states "network not available.  I think that there is a setting somewhere in my account that is causing this issue.  I have called the support line several times but nothing seems to work.  I can get 4G to work for a few minutes after hanging up with support and then it stops working.  I have removed the Simm card and battery, and also done a factory reset.  So far, nothing has worked.  I have only had AT&T for a few weeks now.  I switched from Verizon and am beginning to wish I hadn't.  If there is anyone out there that can help me fix this problem, I WILL BE GREATLY APPRECIATIVE!  I don't want to give up this phone, but again, I'm not paying $30 a month to not be able to connect to 4G data.  HELP!

Message 5 of 7 (1,279 Views)
Professor

Re: Nitro HD says 4G but it isn't working...

If you can get to an AT&T store, bring the phone in.  Have them check the APN, check your account is properly provisioned, and ask them for a new SIM.  Any of those things can cause connectivity issues.  If none of that works (and as you already said, you tried factory reset) go for a warranty replacement, as it may be a hardware defect.  If your phone is less than 30 days old, they can give you a brand new phone in store.  Over 30 days, you will need to send your phone in for replacement or repair. 

Message 6 of 7 (1,269 Views)
Highlighted
Contributor

Re: Nitro HD says 4G but it isn't working...

[ Edited ]

AT&T was finally able to figure out what the problem was on our phones.  The tech person said that our phone was initially set up wrong on their end.  Once the changes were made, my phone's 4G internet worked.  My husband's works too.  The person that was able to help me was Terri {personal content removed for safety}

 

Incidentally, my husband and I ordered our phones online.  Just curious as to how many of you that are still having issues did the same thing...

Message 7 of 7 (1,261 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.

Additional Support