Explore & discover

Helpful Links

tv displays "no signal"

Highlighted
Contributor

tv displays "no signal"

My TV is displaying "No Signal" but the TV in the other room works fine. I've tried restarting but have had no luck. What else should I try?

13,021 Views
Message 1 of 14
ACE - Expert
Solution
Accepted by ACE - Expert (ACE - Expert)
Accepted by JefferMC
‎03-12-2018 12:54 PM

Re: tv displays "no signal"

If your TV is displaying just "No Signal", that means the the TV is not seeing a signal on the selected input.  It could be that someone has changed the selected input on your TV to an input where nothing is attached.  You should check that first: grab your TV's remote control and cycle through the inputs to see if you see the AT&T's screen on one of them.

If not, then check the AT&T box to make sure it has a green sync light.  Press the "Power" button and see if it lights up.  Check the cable between it and the TV and make sure that's still there.

If you haven't found the problem once you get this far, post back your findings and we'll see if we can help you some more.

 

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Tags (1)
Message 2 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

Thanks for your response. Somehow the device had been switched to a different input.

Message 3 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

I can't get the remote to take me off of this message page. I'm stuck on it.

Message 4 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

Any suggestions appreciated.

Message 5 of 14
ACE - Expert

Re: tv displays "no signal"

@dgcannon, check to see which input your TV Receiver is cabled to.  Be sure that it is the one selected using your original TV remote (your U-verse remote may or may not be able to change your TV inputs).  If it is, make sure that the HDMI cable is fully pushed into the sockets on both ends.

Make sure that the U-verse TV Receiver has its lights on.

 

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 6 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

Mine keeps saying no signal but the message pops up prior to the no signal message to say Good connection. I am so lost.

Message 7 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

Power button does not turn the box on either

 

Message 8 of 14
Contributor

Re: tv displays "no signal"

ive had no signal for hours internet ok oibviously

Message 9 of 14
Tutor

Re: tv displays "no signal"

You could try turning the tv on first, then the U-Verse box. That helped with mine. You can program this to happen all the time with the remote. Let us know if this works.

Message 10 of 14
ACE - Expert

Re: tv displays "no signal"

@mikeraba said:

You can program this to happen all the time with the remote

FYI, not with the att remotes you can't.  The att remotes send the IR to the dvr/receiver and a fraction of a second later the tv's IR codes.  This is why it is so easy to end up not turning the tv on or off when someone points the remote at both presses the on/off button and quickly moves the remote away not performing the operation to the tv.  It's only a fraction of a second but surprisingly easy to do.  There's been threads about this topic over the years.  If you have a S10 remote you can actually see how the remote responds.  First you see the AT&T button blink and then the TV button shortly after.

 

 

 

___________________________________________________

This is a public forum and I am a customer just like you. If you find this post helpful in solving your problem then feel free to kudo it. If it is also the solution then consider clicking "Accept as Solution".
Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 11 of 14
Tutor

Re: tv displays "no signal"

You can do it with the s20 and s30 ATT remotes. 

1. Program mode (OK + Menu for 3 seconds)

2. Press the Power key

3. Press top buttons in the order you want to turn on your devices...

    On Demand button for your TV, blue Interactive button for your receiver/amp, and green My Multiview button for the U-Verse box.

4. Press OK to save it. 

Message 12 of 14
Tutor

Re: tv displays "no signal"

New smart tv can’t find signal? HDMI is attached multiple restarts —-custoned service said they would call me back and didn’t — so frustrating —- any help would be appreciated 

Message 13 of 14
Tutor

Re: tv displays "no signal"

New smart tv - can’t find signal of receiver- all hdmi attached multiple reboots - att cust service said they would call and no call - frustrating  this should be simple - any help appreciated —-

Message 14 of 14
Share this topic
Share this topic
Additional Support