Visio Tv HDMI connection problems

Tutor

Visio Tv HDMI connection problems

Why can't I use The HDMI input to connect my Visio Tv to the Uverse STB? 

Message 1 of 8 (1,499 Views)

Re: Visio Tv HDMI connection problems

Hello Surftime,

What exactly seems to be the problem with your connection?
What have you tried and what has happened?
Message 2 of 8 (1,492 Views)
ACE - Master

Re: Visio Tv HDMI connection problems


Surftime wrote:

Why can't I use The HDMI input to connect my Visio Tv to the Uverse STB? 


Take a look at this esupport article with instructions and pictures.  http://www.att.com/support_media/images/pdf/uverse/att_uverse_setup.pdf

"If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 3 of 8 (1,488 Views)
Mentor

Re: Visio Tv HDMI connection problems

I have a Visio TV also and do not have any problems using it with a hdmi cable hookupI. In fact I have had that same tv connected to a wired and wireless set top box (stb).  I think your problem my is that you are trying to use the use Uverse Remote rather than the Visio Remote to select a tv output.

Select the menu options with the VISIO REMOTE and then select the HDMI 1, HDMI 2,  witch ever one you connected the cable to.

 

Message 4 of 8 (1,484 Views)
ACE - Expert

Re: Visio Tv HDMI connection problems


Surftime wrote:

Why can't I use The HDMI input to connect my Visio Tv to the Uverse STB? 


I give up.  Why can't you?

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 5 of 8 (1,449 Views)
Tutor

Re: Visio Tv HDMI connection problems

There is no audio when using HDMI cable to Visio Tv. Composite works fine.

Message 6 of 8 (1,445 Views)
Highlighted
ACE - Expert
Solution
Accepted by aviewer (ACE - Expert)
‎09-30-2015 1:39 AM

Re: Visio Tv HDMI connection problems

[ Edited ]

Surftime - Two things can cause this -

If the STB audio option is set to surround, the TV cannot decode it. Set it to stereo.

The TV may have an option to allow analog sound with the HDMI connection. If set to analog without red/white jack connection - no sound. Make sure it is set to auto or digital. If set to auto try digital or even the analog connection.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 7 of 8 (1,439 Views)
Tutor

Re: Visio Tv HDMI connection problems

I had the same problem with a Vizio TV. Worked great with Comcast and various DVD and Blu Ray players, but no signal every time the TV was turned off and on when connected to the U Verse Cisco STB. Unplugging the HDMI cable from the STB and plugging it back in usually restored the connection.
Here's what fixed my problem.
I used the shortest HDMI cable I could to connect the STB to the TV, in this case a 2' cable.
The 10' cable the technician used to connect the TV doesn't work, and neither did the better quality 6' cable I tried. The 2' cable works every time without a problem.
What does this mean?
The problem is probably that the HDMI output from the Cisco STB is lower than most other devices, and the Visio TV is probably pickier than some others about the quality of the HDMI signal it needs to lock on and display picture and sound. A shorter cable has less capacitance, which allows for a cleaner signal to reach the TV input. All of the cables tried worked fine when used in my other TV setup (an LG).
AND, the Vizio has worked fine with the Comcast STB and various other devices.
I tried all the other fixes I saw in these forums, to no avail.
The short cable fixes my problem, and may work for you as well.
Message 8 of 8 (981 Views)
Share this topic
Announcements

Having service trouble? There is an app for that! Use our troubleshooting tool or text myATT to 8758 to download the app. It is much faster than posting on our forums. You will also find some helpful articles below.