Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Posted May 26, 2014
12:15:22 PM
View profile
Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

Hello,

I wanted to consolidate all my Wi-Fi devices and my u-verse set-top-box behind my own router, an ASUS AC66U.

I reconfigured the 2Wire 3801HGV RG to enable the router-behind-router event notification, then disabled the Wi-Fi and configured the IP address allocation to give my router a public IP.

 

On the router I just enabled the proper Ethernet port for IPTV (I think this is needed for proper IP multicast), then I connected the u-verse set-top-box to my ASUS router, rebooted all the devices and everything worked like a charm.

 

The problem is the Easy Remote app running on my Android phone. Before my changes I had it woking with no problems. After the changes above my phone can't find the set-top-box anymore, event though they are on the same network (my ASUS router LAN).

 

Any ideas?

 

 

 

Hello,

I wanted to consolidate all my Wi-Fi devices and my u-verse set-top-box behind my own router, an ASUS AC66U.

I reconfigured the 2Wire 3801HGV RG to enable the router-behind-router event notification, then disabled the Wi-Fi and configured the IP address allocation to give my router a public IP.

 

On the router I just enabled the proper Ethernet port for IPTV (I think this is needed for proper IP multicast), then I connected the u-verse set-top-box to my ASUS router, rebooted all the devices and everything worked like a charm.

 

The problem is the Easy Remote app running on my Android phone. Before my changes I had it woking with no problems. After the changes above my phone can't find the set-top-box anymore, event though they are on the same network (my ASUS router LAN).

 

Any ideas?

 

 

 

Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

454 views
4 replies
(0) Me too
(0) Me too
Reply
View all replies
(4)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 26, 2014 12:31:10 PM
0
(0)
ACE - Expert
scarmorasu - You picked it up & it does not work any more or You cannot pair it on channel 9301?

You say the STB and phone are on the same network, but is it the u-verse network or is it a different network than the rest of the u-verse devices?
scarmorasu - You picked it up & it does not work any more or You cannot pair it on channel 9301?

You say the STB and phone are on the same network, but is it the u-verse network or is it a different network than the rest of the u-verse devices?
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

2 of 5 (448 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 26, 2014 12:52:05 PM
0
(0)
Contributor

Before my changes I had the STB connected to the 2Wire and my phone connected to the 2Wire WiFi. I went to channel 9301 and paired them. Easy remote worked fine at that point.

 

After my changes the STB is connected to my own ASUS router and my phone to the ASUS router WiFi. I turned off the 2Wire's WiFi. TV stilll works fine which tells the connection is ok. Easy remote on my phone can't find the STB anymore. If I go to channel 9301 my phone is still listed as an enabled device.

 

I guess I need to configure my router to allow some traffic between the stb and my phone so that the latter can discover the first.

Before my changes I had the STB connected to the 2Wire and my phone connected to the 2Wire WiFi. I went to channel 9301 and paired them. Easy remote worked fine at that point.

 

After my changes the STB is connected to my own ASUS router and my phone to the ASUS router WiFi. I turned off the 2Wire's WiFi. TV stilll works fine which tells the connection is ok. Easy remote on my phone can't find the STB anymore. If I go to channel 9301 my phone is still listed as an enabled device.

 

I guess I need to configure my router to allow some traffic between the stb and my phone so that the latter can discover the first.

Re: Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

3 of 5 (445 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 26, 2014 12:56:40 PM
0
(0)
ACE - Expert
scarmorasu - I have noticed that devices do stay on the enabled list, but I am not sure that all the bases are covered. I would try redoing that step before reworking the router connections.
scarmorasu - I have noticed that devices do stay on the enabled list, but I am not sure that all the bases are covered. I would try redoing that step before reworking the router connections.
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

4 of 5 (443 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 26, 2014 1:03:30 PM
0
(0)
Contributor
Edited by scarmorasu on May 26, 2014 at 1:04:00 PM

Thanks for the reply. I tried going to channel 9301, selected Connection Mode Disabled then Default. My phone still can't see the stb.

Thanks for the reply. I tried going to channel 9301, selected Connection Mode Disabled then Default. My phone still can't see the stb.

Re: Easy remote application doesn't wotk with router behind router configuration

[ Edited ]
5 of 5 (442 Views)
Advanced
You must be signed in to add attachments
Share this post
Share this post