Wireless lag - total noob here

Contributor

Wireless lag - total noob here

Hi all-

 

Glad to sind the site. I've read up on WiFi, but I'm at the point where I need to bow to the superior knowledge of others.

 

I have U-verse and I run my wireless through a 2WIRE Gateway - 3800HGV-B, all with an iMac.  We're still getting some lag when streaming, and when using the XBox. The indicator lights for Local Ethernet and Wireless are blinking rapidly on the Gateway body as well if that helps.

 

I have moved it away from our wireless phone to minimize interference.

 

Any ideas on what I need to be doing (or quit doing)?

 

THANK YOU

Message 1 of 5 (240 Views)
Master

Re: Wireless lag - total noob here

I would use WPA2 only with the encryption not the default WPA/WPA2.

This will run better besides being more secure.

Message 2 of 5 (234 Views)
Contributor

Re: Wireless lag - total noob here

Sounds good.

(Face turning red with embarrassment) how do you do that?

Thanks for responding to my post!

Sent from my iPhone
Message 3 of 5 (227 Views)
Master

Re: Wireless lag - total noob here

Type in 192.168.1.254 in the URL of your broweser.

Go to settings > LAN > Wireless > Then enter the system password on the sticker thats located on your RG the other number will be your wireless access key don't get them confused the sys key is the one you need to make changes in the RG.

Message 4 of 5 (220 Views)
Contributor

Re: Wireless lag - total noob here

Ok thanks, I appreciate the help.

Sent from my iPhone
Message 5 of 5 (195 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.