Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

Tutor

Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

Last Thursday, we had AT&T upgrade our account to the Max Turbo internet service, from the Max service, which was using the 2Wire router. The tech replaced the 2Wire with the Motorola NVG589, and the basic things seemed to be working fine, from the uVerse TV to our laptops. But I noticed a couple of other things were not connecting, and subsequent calls to AT&T proved to be not very helpful. I've got a network camera (which was connected to the router via ethernet cable) and a NEST Learning Thermostat, and neither can/will connect. Calls to both of these folks say it's a firewall issue, and I need to turn the firewall off, or change the settings to allow them to get through, but I have no idea how to do that. Also, I use a remote desktop app to connect to my desktop while out of town, and it no longer connects.

What can I do to change the settings to connect to these things?

Message 1 of 5 (703 Views)
Highlighted
Community Manager

Re: Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

Hello @beanryboy 

 

I'm sorry for the issues you're experiencing with your equipment. We have a team of amazing U-Verse specialists that can help you with that! Please send a private message by clicking here with your full name, phone number and the best time you can be reached.

 

Thank you,

Dmitriy


Rethink Possible


Did a post have a solution that worked for you? Help other people find solutions faster by marking posts that helped you as an "Accepted Solution". Learn about accepted solutions: Learn More.

Employee Contributor*
*I am an AT&T employee and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 2 of 5 (630 Views)
Community Support

Re: Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

Hi beanryboy,

 

We have received your message and look forward to working with you to get this resolved.

 

-David T


Need more help? Feel free to search the AT&T Community for great answers. You can also get immediate troubleshooting steps from the myAT&T app. Simply login, scroll and click Fix it Now! Support Tools. You can also reach out here in the Forums by sending us a Private Message or checking out our Chat Support.

Employee Contributor*
*I am an AT&T employee and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 3 of 5 (604 Views)
Tutor

Re: Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

The good news is that the other devices are now connected, and working fine. The bad news is that the NEST will connect, but still disconnects after a period of time and shows OFFLINE. There is something keeping the NEST from staying connected to the wireless network, and I don't know what it is. 

Message 4 of 5 (506 Views)
ACE - Expert

Re: Frustrated trying to Connect other devices to the Motorola NVG589.

I do.  It's a power-saving mode in the NEST.

 

Look at this post:

 

http://forums.att.com/t5/Residential-Gateway/Needed-a-wireless-router-with-PSP/m-p/3280925

 

 

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 5 of 5 (499 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.