Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Tutor

Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Well -- I just called Uverse support again (third time since installation in November) for the same freezing/stuttering picture issue

 

I took a look at this board and they seem to indicate that the errors in the picture below might help troubleshoot -- Each time I call they ask me to do the standard 'reset the box, do a short recording, oh, that didn't reproduce?' nobody seems to ask for these errors. I opened a web-chat today, got a case number, and was told there is an outage in my area causing these problems. I have a hard time believing that its been the same outage for the last 3 months.

 

I told him I'd get back in touch in 3-4 days, but wanted to get the take of the forum here. My system is a CAT5 hard-wire to outside, no co-ax, wireless STB's throughout - uverse turbo, highest of the high internet, and I'm not getting that fully either.

 

Any help is appreciated!

 

Message 1 of 15 (3,603 Views)
Professor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Need the IP/Profile & Bitloading tabs also. And can you post them as a larger screenshot, not as a medium thumbnail.
________________________________________________________________

"Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool!

Stimpy: So what'll happen?

Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?"
________________________________________________________________
Message 2 of 15 (3,575 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

[ Edited ]

Sorry about that -- i was trying to conserve the internets usage a bit... figured it would at least be legible...

 

Let me know if anything else is missing -- or further more, if i'm looking at the wrong information...

 

Thanks!

 

 

[removed image with unique IP and MAC address]

Message 3 of 15 (3,538 Views)
Expert

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Use the phone number in my sig and contact TS.  Ask the CSR to run a test on your service for errors.  When they see them request a tech be sent out to check your install.

Message 4 of 15 (3,535 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Just curious, which items flag that for you?

 

ill do that tomorrow morning and report back!

 

Thanks!

Message 5 of 15 (3,530 Views)
Professor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Still need IP/Profile tab.
________________________________________________________________

"Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool!

Stimpy: So what'll happen?

Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?"
________________________________________________________________
Message 6 of 15 (3,477 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Gregzoll_1,

That image was removed due to including personal info, I can attach again, but it sounds like it'll just get removed again...
Message 7 of 15 (3,473 Views)
ACE - Guru

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

You need to hide your personal info, to do that you need to click on the configuration tab in UVRealtime. Then repost the IP/Profile screen shot.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 8 of 15 (3,465 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Message 9 of 15 (3,354 Views)
Professor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

Post a new error table again, to compare to the other.
________________________________________________________________

"Ren: Now listen, Cadet. I've got a job for you. See this button? Don't touch it! It's the History Eraser button, you fool!

Stimpy: So what'll happen?

Ren: That's just it. We don't know. Maybe something bad, maybe something good. I guess we'll never know, 'cause you're going to guard it. You won't touch it, will you?"
________________________________________________________________
Message 10 of 15 (3,338 Views)
Voyager

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

I'm also experiencing Freezing/Stuttering picture during playback, but mine is more specific: Only playback of HD recordings played on our secondary (non-disk) unit. But playing those same recordings on the main (disk) unit is fine,

 

I've installed & ran UVrealTime which a number of issues such as 'Dist from VRAD', 'Profiles', 'Retrains', 'Failures', and no BitLoad above 5mHz!

 

BUT: It seems to me that my problem lies in the inside communication between the disk unit and our secondary unit while the RT reports are primarily about the communications with the outside world.

 

Do any of the RT reports deal with unit-to-unit communications?  What about the 'Channels/Streams'?   (Which BTW shows incorrect Chan. data even after 5+ mins.)

 

Thanks for any help. --BobM

 

 

 

 

Message 11 of 15 (3,197 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

This doesn't seem like the same problem, except that it is the same symptom and won't be the same for a resolution. I'd suggest opening your own thread -- as you can see they are very quick to get you pointed in the right direction, and I have ATT coming out tomorrow to troubleshoot -- they know its a problem between the gateway and the point at the end of the street... aside from that we'll find out tomorrow!
Message 12 of 15 (3,086 Views)
ACE - Expert

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

bobmcarolr - Do you have COAX feed to the second TV?? Can you connect cat5?
Possible problems with COAX - Loose connection - bad COAX - cable ends are not compression - barrel connector splicing cable - bad splitter or diplexer or cable on wrong port - COAX bend too sharp.

I believe there is an HPNA section of UVRT that deals with COAX.

If you are connected cat5 problem would be one or both the STB/DVR.
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 13 of 15 (3,076 Views)
Tutor

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC

I try to download the tool and get an error saying my version of Windows, 8.1, is not supported by WinPcap.

Any ideas?

Message 14 of 15 (1,952 Views)
Expert

Re: Freezing/Stuttering picture during playback/record - all TV's, Uverse NC


stinger22 wrote:

I try to download the tool and get an error saying my version of Windows, 8.1, is not supported by WinPcap.

Any ideas?


 

Please download the latest version of WinPCap (v4.1.3) from http://www.winpcap.org/install/default.htm and install it first.

 

After that, install UV Realtime and it will install successfully.

 

Message 15 of 15 (1,928 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.