Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Posted Mar 16, 2014
10:10:34 PM
View profile
DVR shuts off; buttons on console flash randomly; non-functioning

Hey all,

I've been a subscriber to Uverse for almost two years now. I've been using the Uverse 300 package and haven't run into any substantial problems until now.

I have been out of town for the week and, while I was gone, I realized I wanted to set my DVR to record a few things remotely this past Tuesday night. I've done this before and it's worked fine. When I tried to set the DVR, though, I kept getting error messages about not being able to communicate with the DVR. I kept trying but I didn't get anywhere. I left it off and didn't think anything of it.

I just got back tonight and wanted to check out my DVR and see if it had magically recorded anything. When I turned on my TV I was greeted with the welcome to Uverse page, which is odd, because that isn't how it usually turns on. It then said it was loading my multiverse, or something about verses. I exited to TV and it defaulted to channel 2, showing one of David Spade's sitcom shows - Rules of Engagement. I was able to get to my HD channels, but not for long, because the box switched off, causing my television to flash a 'not supported' image on the screen. Moreover, there was no DVR option on the screen.

I tried doing a reset of the box, with the same bad results. I then unplugged the whole thing, waited thirty seconds (as someone else on the community pages recommended), then turned it on again. Got David Spade for 12 seconds, then the box flashed off again like it had before.

Currently the DVR is putting on a light show of its own design. Sometimes the power button flashes while the live tv light stays constant; sometimes the HD button will flash, and sometimes the DVR button; if I'm really lucky, all the buttons will flash at the same time. It's very pretty but not what I'm paying for.

I suspect the HDMI cable but I've never had a problem with this before. Does anyone have any advice short of calling in TS? Thanks a lot.

 

 

Hey all,

I've been a subscriber to Uverse for almost two years now. I've been using the Uverse 300 package and haven't run into any substantial problems until now.

I have been out of town for the week and, while I was gone, I realized I wanted to set my DVR to record a few things remotely this past Tuesday night. I've done this before and it's worked fine. When I tried to set the DVR, though, I kept getting error messages about not being able to communicate with the DVR. I kept trying but I didn't get anywhere. I left it off and didn't think anything of it.

I just got back tonight and wanted to check out my DVR and see if it had magically recorded anything. When I turned on my TV I was greeted with the welcome to Uverse page, which is odd, because that isn't how it usually turns on. It then said it was loading my multiverse, or something about verses. I exited to TV and it defaulted to channel 2, showing one of David Spade's sitcom shows - Rules of Engagement. I was able to get to my HD channels, but not for long, because the box switched off, causing my television to flash a 'not supported' image on the screen. Moreover, there was no DVR option on the screen.

I tried doing a reset of the box, with the same bad results. I then unplugged the whole thing, waited thirty seconds (as someone else on the community pages recommended), then turned it on again. Got David Spade for 12 seconds, then the box flashed off again like it had before.

Currently the DVR is putting on a light show of its own design. Sometimes the power button flashes while the live tv light stays constant; sometimes the HD button will flash, and sometimes the DVR button; if I'm really lucky, all the buttons will flash at the same time. It's very pretty but not what I'm paying for.

I suspect the HDMI cable but I've never had a problem with this before. Does anyone have any advice short of calling in TS? Thanks a lot.

 

 

DVR shuts off; buttons on console flash randomly; non-functioning

476 views
3 replies
(0) Me too
(0) Me too
Reply
View all replies
(3)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Mar 16, 2014 10:17:17 PM
0
(0)
ACE - Expert

Contact ATT Uverse Care here:
https://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/2365485

Send them a private message, on this link, and they should be able to give the help needed to solve your Uverse DVR light show service problems. They are available M-F 8am-11pm Eastern time, response may take up to 2 business days.

This is not the regular CS/TS people, but the social media Community Specialists that know the people to contact to get things done. I personally know as they've helped me on a DVR swap.

Include your account#, email address and a good phone # (land or cell) and time to contact you on.

Check the blue PM envelope, upper right on every page, for their reply. Good luck Smiley Wink

 

Chris


Please NO SD stretch-o-vision or 480 SD HD Channels
Need Help? PM ATT Uverse Care (all service problems) or ATT Customer Care (all other problems)
Your Results May Vary, In My Humble Opinion
I Call It Like I See It, Simply a U-verse user, nothing more

Contact ATT Uverse Care here:
https://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/2365485

Send them a private message, on this link, and they should be able to give the help needed to solve your Uverse DVR light show service problems. They are available M-F 8am-11pm Eastern time, response may take up to 2 business days.

This is not the regular CS/TS people, but the social media Community Specialists that know the people to contact to get things done. I personally know as they've helped me on a DVR swap.

Include your account#, email address and a good phone # (land or cell) and time to contact you on.

Check the blue PM envelope, upper right on every page, for their reply. Good luck Smiley Wink

 

Chris


Please NO SD stretch-o-vision or 480 SD HD Channels
Need Help? PM ATT Uverse Care (all service problems) or ATT Customer Care (all other problems)
Your Results May Vary, In My Humble Opinion
I Call It Like I See It, Simply a U-verse user, nothing more

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: DVR shuts off; buttons on console flash randomly; non-functioning

2 of 4 (475 Views)
Highlighted
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Mar 16, 2014 11:16:29 PM
0
(0)
Voyager

Hi JRS_uno

 

Have you tried replacing your HDMI cable already to see if you are gonna get a picture?  It's not common for the DVR box to have flashing lights.  If you have already replaced your cable and you are still getting no picture and the lights on the DVR are still flashing, you might want to try a Non-Destructive Disaster Recovery, to do this all you need to to is to unplug the power cable of your DVR for 5 secs>plug it back and wait for 3 white dots to appear on your screen>once you see the white dots unplug the power cable again for 5 secs>plug it back and wait for 3 white dots again.  Do this about 2 to 3 times until you see a gear or a cog wheel on your screen.  Wait for a few minutes for the DVR to boot up and see if this would resolve your issue, if not then you might need to call your service provider to get that DVR replaced.

Hi JRS_uno

 

Have you tried replacing your HDMI cable already to see if you are gonna get a picture?  It's not common for the DVR box to have flashing lights.  If you have already replaced your cable and you are still getting no picture and the lights on the DVR are still flashing, you might want to try a Non-Destructive Disaster Recovery, to do this all you need to to is to unplug the power cable of your DVR for 5 secs>plug it back and wait for 3 white dots to appear on your screen>once you see the white dots unplug the power cable again for 5 secs>plug it back and wait for 3 white dots again.  Do this about 2 to 3 times until you see a gear or a cog wheel on your screen.  Wait for a few minutes for the DVR to boot up and see if this would resolve your issue, if not then you might need to call your service provider to get that DVR replaced.

Re: DVR shuts off; buttons on console flash randomly; non-functioning

3 of 4 (461 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Mar 17, 2014 12:45:13 PM
0
(0)
Community Support

Hi JRS_uno,

 

We have received your message and look forward to working with you to get this issue resolved.

 

-David T

Need more help?

Download the myAT&T App and click Fix It Now! Support Tools to get U-verse help. For more assistance, send a quick message to ATTU-verseCare. Be sure to include your account number, name, and contact number.

Hi JRS_uno,

 

We have received your message and look forward to working with you to get this issue resolved.

 

-David T

Need more help?

Download the myAT&T App and click Fix It Now! Support Tools to get U-verse help. For more assistance, send a quick message to ATTU-verseCare. Be sure to include your account number, name, and contact number.
*I am an AT&T employee and the postings on this site are my own and don’t necessarily represent AT&T’s position, strategies or opinions.

Re: DVR shuts off; buttons on console flash randomly; non-functioning

4 of 4 (412 Views)
Share this post
Share this post