Surround Sound

Tutor

Surround Sound

I continue to have a problem with this service concerning my Surround Sound (SS).  I have a HDMI cable going to the TV and a optical cable to my receiver.  At times is works fine the then times it doesn't.  I get the sound but not SS.  I am real tried of paying for something an not getting it.  ATT have been out 4 times and replaces the box and it fixes the problem for a time. The last update stopped it from working.  The tech told me that ATT released the system before it was properly tested.  Any ideas on how to get it to work.  I am about ready to go back to cable.
Tags (1)
1,608 Views
Message 1 of 12
Guru

Re: Surround Sound

Has it worked at all since the update? If not, did you check the audio settings after the update as advised?
Tags (1)
Message 2 of 12
Expert

Re: Surround Sound

Did you go to your stb and change the audio setting?  Menu>options>audio/language options>digital audio output>surround sound.  If so, if this is possible try running hdmi to your receiver from the stb and then loop through back to your tv.
Tags (1)
Message 3 of 12
Tutor

Re: Surround Sound

Thanks for the advise it now works.  Maybe ATT techs should know this trick, they couldn't tell me the answer.  They kept blaming my equipment.
Tags (1)
Message 4 of 12
Expert

Re: Surround Sound

Glad that worked for you. Let us know if you have any other problems, there are plenty of people ready willing and able to offer assistance.
Tags (1)
Message 5 of 12
Contributor

Surround Sound

I'm a newbie here -

We have had the sound cutting out problem with the surround sound on and connected to the amplifier with an optical cable.  AT&T says they're aware of it -

 

Anyone know what the solution is ?

 

Tags (1)
Message 6 of 12
Expert

Re: Surround Sound

It is a known issue.  Please see the lengthy thread in the link below.

 

http://utalk.att.com/t5/Equipment/Audio-drop-outs-surround-5-1/td-p/57711

 

Tags (1)
Message 7 of 12
Contributor

Re: Surround Sound

Thanks for your reply!!!

 

For the record, we have the new Cisco STB, and I have tried two optical cables -

 

The problem persists - intermittent loss of the sound.

 

Given all the electrical engineering talent out there and the demand for state of the art surround sound, it would seem to me that this could be remedied.

 

I'd sure like to see it solved!

Tags (4)
Message 8 of 12
Contributor

Re: Surround Sound

I also have this problem had techs check it out they can't fix it. I use HDMI connected to TV for picture and Optical to AV for 5.1 sound. I have had two boxes same problem. The problem seems to happen later in the evening and in the 1200 to 1600 channel range but it can happen on any channel and at any time of day.

Tags (1)
Message 9 of 12

Re: Surround Sound

I've tried both Optical and HDMI, but my audio dropout problem persists. :smileysad:

Tags (1)
Message 10 of 12
Contributor

Re: Surround Sound

I have video drop out when I change the audio on u-verse to surround sound 5.1

I have tried hdmi cables, optical cables and component cables

 

 

Tags (1)
Message 11 of 12
Highlighted
Expert

Re: Surround Sound

 

You can post your feedback here (ATT engineers working on a fix).

meverse wrote:

I have video drop out when I change the audio on u-verse to surround sound 5.1

I have tried hdmi cables, optical cables and component cables

 

 


 

Message 12 of 12
You must type a description before you click preview or reply.
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T TV Hub!
We have some helpful articles located under TV Hot Topics.
On the left you will see DIRECTV and U-verse TV links. Click on those links for more information regarding Apps, Billing, and TV troubleshooting tips.

Additional Support