Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Highlighted
Posted Apr 23, 2011
1:19:35 PM
View profile
Ethernet connection issue
Overnight I appear to have lost my Ethernet connection. When I attempt to log on to the Internet via uverse Ethernet connection I get a connection problem message. Ran network diagnostics for windows; it says to check the Ethernet cable. I replaced the ethernet cable but no luck. According to the 2wire modem I have uverse service (green), I have broadband (green), I have wireless (green), and my Ethernet light is blinking green.
Any suggestions out there for what to try next?
Overnight I appear to have lost my Ethernet connection. When I attempt to log on to the Internet via uverse Ethernet connection I get a connection problem message. Ran network diagnostics for windows; it says to check the Ethernet cable. I replaced the ethernet cable but no luck. According to the 2wire modem I have uverse service (green), I have broadband (green), I have wireless (green), and my Ethernet light is blinking green.
Any suggestions out there for what to try next?

Ethernet connection issue

445 views
5 replies
(0) Me too
(0) Me too
Reply
View all replies
(5)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Apr 23, 2011 1:28:30 PM
0
(0)
ACE - Expert

Did you try a different ethernet port on the RG?  How about rebooting the RG?

Did you try a different ethernet port on the RG?  How about rebooting the RG?

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Ethernet connection issue

2 of 6 (436 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Apr 23, 2011 1:28:39 PM
0
(0)
ACE - Expert

Your ethernet cable is plugged in to the RG? First try would be reboot the RG by pulling the plug. Do it when you are not recording or watching TV. Did you check the TV service?

Your ethernet cable is plugged in to the RG? First try would be reboot the RG by pulling the plug. Do it when you are not recording or watching TV. Did you check the TV service?

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Ethernet connection issue

3 of 6 (435 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Apr 23, 2011 5:39:14 PM
0
(0)
Contributor
Thanks for the suggestions. I tried rebooting the rg with no success. Uverse tv is working fine. Will work at it again tomorrow.
Thanks for the suggestions. I tried rebooting the rg with no success. Uverse tv is working fine. Will work at it again tomorrow.

Re: Ethernet connection issue

4 of 6 (408 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Apr 23, 2011 6:35:56 PM
0
(0)
ACE - Expert

This sounds like a problem I just saw with a friends DSL - everything seemed to be working but, no internet. Seems the system uses a password - your att e-mail address  - to authenticate/communicate with the ISP.

 

In my friends case he lost this part of the functionality when he hit the reset button on the DSL modem. It was an at&t tech that got it going again.

 

Maybe best you call it in.

This sounds like a problem I just saw with a friends DSL - everything seemed to be working but, no internet. Seems the system uses a password - your att e-mail address  - to authenticate/communicate with the ISP.

 

In my friends case he lost this part of the functionality when he hit the reset button on the DSL modem. It was an at&t tech that got it going again.

 

Maybe best you call it in.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Ethernet connection issue

5 of 6 (402 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Apr 23, 2011 9:43:20 PM
0
(0)
ACE - Expert

 


Kenv51 wrote:
Thanks for the suggestions. I tried rebooting the rg with no success. Uverse tv is working fine. Will work at it again tomorrow.

 

Did you reboot the computer?  That will do a cold reconnection that should be successful, good luck. Smiley Happy


Chris

 


Please NO SD stretch-o-vision or 480 SD HD Channels
1-800-288-2020, After he gets acct info, press # a bunch of times, get a menu from Mr. Voice recognition
Your Results May Vary, In My Humble Opinion
I Call It Like I See It, Simply a U-verse user, nothing more

 

 


Kenv51 wrote:
Thanks for the suggestions. I tried rebooting the rg with no success. Uverse tv is working fine. Will work at it again tomorrow.

 

Did you reboot the computer?  That will do a cold reconnection that should be successful, good luck. Smiley Happy


Chris

 


Please NO SD stretch-o-vision or 480 SD HD Channels
1-800-288-2020, After he gets acct info, press # a bunch of times, get a menu from Mr. Voice recognition
Your Results May Vary, In My Humble Opinion
I Call It Like I See It, Simply a U-verse user, nothing more

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Ethernet connection issue

6 of 6 (385 Views)
Advanced
You must be signed in to add attachments
Share this post
Share this post