Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Highlighted
Posted Mar 31, 2014
9:09:34 AM
View profile
Slow U-Verse Speeds - Not Meeting Advertised Numbers

Good day. First off, I am a bit of a newbie so please forgive me if the solution is obvious and/or has been discussed elsewhere. I did search the forums and was unable to find an answer that helped. Here is my situation - I have the Max Turbo plan with my U-Verse U300 setup, two HDTVs + DVR. The TVs work fine most of the time but my internet speed fluctuates greatly. Some times it will be 10 Mbps (per SpeedTest.com) and other times it is less than 3 Mbps. Worse, at times it stalls entirely. I know that the 18 Mbps figure is not guaranteed for 100% of the time, but what should I expect? Netflix/YouTube are a challenge to run in 720P and I expect to be able to use those with this plan. I should note that I have tested with both direct connections and via wifi, and have achieved similar numbers via both. I have UV Realtime installed - here are some screenshots:

 

 

Thank you in advance for any help you can offer!

Good day. First off, I am a bit of a newbie so please forgive me if the solution is obvious and/or has been discussed elsewhere. I did search the forums and was unable to find an answer that helped. Here is my situation - I have the Max Turbo plan with my U-Verse U300 setup, two HDTVs + DVR. The TVs work fine most of the time but my internet speed fluctuates greatly. Some times it will be 10 Mbps (per SpeedTest.com) and other times it is less than 3 Mbps. Worse, at times it stalls entirely. I know that the 18 Mbps figure is not guaranteed for 100% of the time, but what should I expect? Netflix/YouTube are a challenge to run in 720P and I expect to be able to use those with this plan. I should note that I have tested with both direct connections and via wifi, and have achieved similar numbers via both. I have UV Realtime installed - here are some screenshots:

 

 

Thank you in advance for any help you can offer!

0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Solved
Mar 31, 2014 6:51:04 PM
0
(0)
Teacher

Quick update, this has been resolved. For anyone else having this issue, you may want to check your NAT sessions (Settings>Diagnostics>NAT) and see how many you have in use/open. I had a piece of malware that made it past my antivirus that was maxing these out. Thanks, AT&T, for resolving!

Accepted Solution

Slow U-Verse Speeds - Not Meeting Advertised Numbers

2,779 views
1 reply
(0) Me too
(0) Me too
Reply
View all replies
(1)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Solved
Mar 31, 2014 6:51:04 PM
0
(0)
Teacher

Quick update, this has been resolved. For anyone else having this issue, you may want to check your NAT sessions (Settings>Diagnostics>NAT) and see how many you have in use/open. I had a piece of malware that made it past my antivirus that was maxing these out. Thanks, AT&T, for resolving!

Quick update, this has been resolved. For anyone else having this issue, you may want to check your NAT sessions (Settings>Diagnostics>NAT) and see how many you have in use/open. I had a piece of malware that made it past my antivirus that was maxing these out. Thanks, AT&T, for resolving!

Re: Slow U-Verse Speeds - Not Meeting Advertised Numbers

2 of 2 (2,714 Views)
Solution
Advanced
You must be signed in to add attachments
Share this post
Share this post