Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

Tutor

Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

Hi

 

Ever since the latest Samsung 4.4.2 (Kit Kat) update my wi-fi hasn't worked.  Anyone else have this problem, is there a solution?  The icon that used to display at the top left of the screen is no longer there but Wi-fi has been selected and is "on". Please advise, thanks.

 

** note ** I have the Samsung Galaxy S3 (SGH-1747)

 

 

Message 1 of 6 (1,770 Views)
ACE - Guru

Re: Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

 I do not have any issue after Samsung's updated!!
Check your WiFi router.Unplug and reset it.
It may help.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 2 of 6 (1,718 Views)
Highlighted
Community Manager
Solution
Accepted by topic author thepicky1
‎09-30-2015 1:39 AM

Re: Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

[ Edited ]

 

Hello thepicky1,

 

Does this happen at one particular wi-fi hotspot or does it occur everywhere?

You can try resetting your router to see if that helps. Make sure to go to your wi-fi settings and reconnect to the network.


Besides the update, did you perhaps download any other files or apps around the same time?

Try a Soft Reset of the device: remove the battery for 2 minutes, re-insert and see if it helps.

Try booting up the device in Safe Mode - http://bit.ly/1sdjj8Q  This will turn off any 3rd party apps to help determine if they might be causing the problem.

 

Please let us know if you need more help.

 

Thank you,

AT&T Community Management Team

 

 


Rethink Possible


Did a post have a solution that worked for you? Help other people find solutions faster by marking posts that helped you as an "Accepted Solution". Learn about accepted solutions: Learn More.

Employee Contributor*
*I am an AT&T employee and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 3 of 6 (1,682 Views)
Tutor

Re: Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

Hi

 

Thanks for responding so quickly.  It was happening everywhere not just at home.  I did a soft reset overnight then reset the router and it's working now.  Thanks again for your assistance Smiley Happy

Message 4 of 6 (1,648 Views)
Community Manager

Re: Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

 

Awesome! Thank you for letting us knowSmiley Happy

 

Dmitriy


Rethink Possible


Did a post have a solution that worked for you? Help other people find solutions faster by marking posts that helped you as an "Accepted Solution". Learn about accepted solutions: Learn More.

Employee Contributor*
*I am an AT&T employee and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 5 of 6 (1,617 Views)
Contributor

Re: Wi-fi hasn't worked since the 4.4.2 Samsung upgrade

Hey I'm having a similar problem after updating my mega sgh i527 ota 4.4.2 in October 2014. My problem is that the wifi wont turn on, PERIOD! Now I'm seeing another upgrade in December 2014 which is ota via wifi but as stated my wifi wont even turn of to see that fixes the problem. Any info on how I can get the upgrade  without wifi to see if that fixes my problem or am I stuck with an expensive paper weight?

Message 6 of 6 (778 Views)
Share this topic
Announcements

Welcome to the AT&T Community Forums!!! Stop by the Community How-To section for tips on how to get started.