Ask a question

    Reply
    Highlighted
    Posted May 3, 2011
    9:12:08 AM
    Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems
    Edited by thinkingthought on May 3, 2011 at 9:13:58 AM

    I've spent the better part of a few hours learning how to port forward on my Uverse 3800 HGV-B router, and I really think I'm doing everything correctly.

    Except.... that it's not working. 

    I went into Settings>Firewall>Apps,Pinholes,DMZ and then selected my Mac. I added a user-defined application that opens port 16000 UDP so I can host on the gaming service GameRanger, and saved it.

    I then went to a number of sites (canyouseeme.org, yougetsignal.com) and then typed in port 16000, but the connection either times out on the former, and on the latter it says that the port is closed. I have no firewall on my computer.

    Can anyone point me in the right direction? I feel like I hit a brick wall.

    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    Solved
    May 3, 2011 5:05:17 PM
    0
    (0)
    ACE - Master

    "If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

    *The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
    Accepted Solution

    Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    [ Edited ]
    12,542 views
    11 replies
    (0) Me too
    (0) Me too
    Post reply
    View all replies
    (11)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 3, 2011 9:40:42 AM
    0
    (0)
    ACE - Master

    Check this thread where Somejoe7777 helped me set up a pin hole for a security camera.

     

    http://forums.att.com/t5/Features-and-How-To/Help-with-programming-a-pin-hole-in-the-RG/td-p/2659571

    "If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

    *The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    2 of 12 (12,537 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 3, 2011 4:35:26 PM
    0
    (0)
    Tutor

    Hmmm, everything there seems correct. Your solution involved changing the 100 to 192 in the IP address. Where do I do that?

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    3 of 12 (12,505 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    Solved
    May 3, 2011 5:05:17 PM
    0
    (0)
    ACE - Master

    "If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

    *The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    4 of 12 (12,500 Views)
    Solution
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 3, 2011 5:59:33 PM
    0
    (0)
    Tutor
    Edited by thinkingthought on May 3, 2011 at 6:00:01 PM

    screenshotCool! Okay, here is what I did.

     

    GameRanger only uses UDP port 16000, so I changed a couple things in this list.

     

    1.    Open a web browser, browse to the URL of your U-Verse Residential Gateway http://192.168.1.254

    2.    Click the Settings tab at the top.
    3.    Click the Firewall label in the second row of tabs.
    4.    Click the Applications, Pinholes, and DMZ label in the third row of tabs.
    5.    Click on the security camera's name or IP address under section (1).
    6.    Click the Allow Individual Applications button under section (2).
    7.    Click the Add a New User-Defined Application button.
    8.    For the Application Profile Name, type "GameRanger".
    9.    For the protocol, select UDP.
    10.    Type 16000 in both the Port From and To fields.
    11.    Leave the Protocol Timeout and Map to Host Port fields blank.  Leave the Application Type pull-down menu set to the default (none selected).
    12.    Click the Add To List button.  Your custom port entry will appear in the Definition List below.
    13.    Click the Back button.
    14.    Re-select the computer's name or IP address under section (1).
    15.    Click the Allow Individual Applications button under section (2).
    16.    Click GameRanger in the Application list.
    17.    Click the Add button.  The GameRanger custom application will now be listed in the Hosted Applications list.
    18.    Click the Save button at the bottom.
    19.    You are finished with the configuration. 

     

    Let me test this and see how it worked!

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    [ Edited ]
    5 of 12 (12,491 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 3, 2011 6:06:19 PM
    0
    (0)
    Tutor

    What am I doing wrong.... Smiley Sad . Do I need to reboot the router? Restart my computer? Something else?

     

    shot2.jpg

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    6 of 12 (12,487 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 4, 2011 4:43:05 AM
    0
    (0)
    ACE - Master

    No need to reboot....at least I didn't have to.  Maybe SJ7777 will stop in to assist you.  I followed his instructions and it worked for me.  I am not the expert on this by any means so I have nothing else I can do to help you.  SorrySmiley Sad

    "If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

    *The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    7 of 12 (12,460 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 4, 2011 6:02:05 AM
    0
    (0)
    ACE - Master

    You can also try PM'ing SJ7777 here and see if he responds back.

    "If you find this post helpful and it solved your issue please mark it as a solution.  This will help other forum members locate it and will also let everyone know that it corrected your problem. If they have the same issue they will know how to solve theirs"

    *The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    8 of 12 (12,452 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 7, 2011 6:42:26 PM
    0
    (0)
    Expert

    Which web site is shown there that you're using to test whether the port is open?

     

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    9 of 12 (12,404 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 7, 2011 6:52:08 PM
    0
    (0)
    Tutor

    Yougetsignal.com

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    10 of 12 (12,402 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 7, 2011 7:14:21 PM
    0
    (0)
    Expert

    It looks like the YouGetSignal.com site will only scan for TCP ports, not UDP ports.

     

    This is not surprising, since UDP is much harder to port scan.  You have to know something about the application your're scanning for when scanning for UDP, since only then can you guarantee you will get return traffic.

     

    I suggest you simply try to host a game on the game server and see if it works.

     

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    11 of 12 (11,667 Views)
    0
    (0)
    • Rate this reply
    View profile
    May 7, 2011 8:07:58 PM
    0
    (0)
    Tutor

    Well.... it works!! Wow what a simple and elegant solution....

    Re: Been trying to open ports on my Uverse 3800HGV-B router, yet not working it seems

    12 of 12 (11,663 Views)
    Share this post
    Share this post