Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Posted Sep 24, 2012
10:20:55 AM
View profile
Voice stops working every couple of days

Every couple of days, uverse voice stops working on all lines. Caller ID will show up on the tv, but the phones won't ring and there is no dial tone, just a busy signal. Resetting the gateway clears the problem...for a couple of days. Have already received and installed a new router. No joy. Any idea what this means? Thanks!

Every couple of days, uverse voice stops working on all lines. Caller ID will show up on the tv, but the phones won't ring and there is no dial tone, just a busy signal. Resetting the gateway clears the problem...for a couple of days. Have already received and installed a new router. No joy. Any idea what this means? Thanks!

Voice stops working every couple of days

1,164 views
5 replies
(1) Me too
(1) Me too
Reply
View all replies
(5)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Nov 5, 2013 11:59:34 AM
0
(0)
Tutor

Do you have an alarm? Also, plug a phone directly into the modem. Eleminate the possiblilty of the house wire or if you have an alarm that is capturing your dial tone. Sometimes alarms will pull the dial tone and capture it. Sometimes their might be a ground or a short in the wiring in the home. If you have a DECT 6 type phone move the base station right next to the modem. 

Do you have an alarm? Also, plug a phone directly into the modem. Eleminate the possiblilty of the house wire or if you have an alarm that is capturing your dial tone. Sometimes alarms will pull the dial tone and capture it. Sometimes their might be a ground or a short in the wiring in the home. If you have a DECT 6 type phone move the base station right next to the modem. 

Re: Voice stops working every couple of days

2 of 6 (440 Views)
Highlighted
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Nov 8, 2013 4:57:30 PM
0
(0)
ACE - Expert

Click on the hyperlink in my sig and you will be taken to the PM site of AT&T Customer Care.  They are an escalation team that is higher than regular Customer Support, who can help you get this issue resolved.  Send them a PM with your info and they will be in touch with you.  Watch the blue envelope on the forum page for message notification as they will contact you via PM as well.  There hours are Mon-Fri 8am to 11pm.

Click on the hyperlink in my sig and you will be taken to the PM site of AT&T Customer Care.  They are an escalation team that is higher than regular Customer Support, who can help you get this issue resolved.  Send them a PM with your info and they will be in touch with you.  Watch the blue envelope on the forum page for message notification as they will contact you via PM as well.  There hours are Mon-Fri 8am to 11pm.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Voice stops working every couple of days

3 of 6 (410 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 3, 2014 12:28:30 AM
0
(0)
Contributor

Have had the same issue since installation a month ago.  Three contacts with tech service have all done upstream fixes, getting dial tone back, but constant 'no dial tone' (NDT)' recurs; sometimes just once a day, sometimes 3-4 times a day.  This morning reboot didn't work, and I used a chat line to accomplish another upstream fix.  Rep assured me that the problem was 'now fixed' and shouldn't recur.  Tonight, no dial tone again, but at least a RG reboot restored it.

 

Bummer when the line's out, as no answering machine can pick a caller up, and phone just rings on the caller's end.  Also, wiring appears to be fine, as Internet works perfectly when phone is out.

 

Seems to be a common problem without a permanent solution, true?

 

BTW, could this be a variable DNS problem?  Would switching to Open DNS help?  This was a good solution on DSL with dropped data connection, but this is different as it's on the U-verse voice side only.

Have had the same issue since installation a month ago.  Three contacts with tech service have all done upstream fixes, getting dial tone back, but constant 'no dial tone' (NDT)' recurs; sometimes just once a day, sometimes 3-4 times a day.  This morning reboot didn't work, and I used a chat line to accomplish another upstream fix.  Rep assured me that the problem was 'now fixed' and shouldn't recur.  Tonight, no dial tone again, but at least a RG reboot restored it.

 

Bummer when the line's out, as no answering machine can pick a caller up, and phone just rings on the caller's end.  Also, wiring appears to be fine, as Internet works perfectly when phone is out.

 

Seems to be a common problem without a permanent solution, true?

 

BTW, could this be a variable DNS problem?  Would switching to Open DNS help?  This was a good solution on DSL with dropped data connection, but this is different as it's on the U-verse voice side only.

Re: Voice stops working every couple of days

4 of 6 (274 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 3, 2014 5:33:56 AM
0
(0)
ACE - Expert
m.hixson - You say no answering machine can pick up an incoming call. This is the att voice mail? This would point to a failure all the way up to where it comes in to U-verse. If it got in to U-verse & was not answered at your location it would go to voicemail.

If you are talking about a machine at your location, it just is not getting to you. It does sound like the VOIP software is failing. Or, most likely the first possibility.

Send a PM to attcustomercare using this link to see if they can get someone to find & fix where it is failing.

http://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/192773
m.hixson - You say no answering machine can pick up an incoming call. This is the att voice mail? This would point to a failure all the way up to where it comes in to U-verse. If it got in to U-verse & was not answered at your location it would go to voicemail.

If you are talking about a machine at your location, it just is not getting to you. It does sound like the VOIP software is failing. Or, most likely the first possibility.

Send a PM to attcustomercare using this link to see if they can get someone to find & fix where it is failing.

http://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/192773
*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Re: Voice stops working every couple of days

5 of 6 (254 Views)
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
May 3, 2014 8:39:18 AM
0
(0)
Contributor
Edited by Phil-101 on May 3, 2014 at 11:51:04 AM

aviewer wrote:
m.hixson - You say no answering machine can pick up an incoming call. This is the att voice mail? This would point to a failure all the way up to where it comes in to U-verse. If it got in to U-verse & was not answered at your location it would go to voicemail.

If you are talking about a machine at your location, it just is not getting to you. It does sound like the VOIP software is failing. Or, most likely the first possibility.

Send a PM to attcustomercare using this link to see if they can get someone to find & fix where it is failing.

http://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/192773

Thanks for the reply.....no U-verse VM installed, just an answering machine built in to phone system, with phone base station and fax/copier on a splitter to phone port on RG.  Problem recurs whether phone only is connected to RG port, or on splitter, or whether FAX/copier is on or off.   Definitely an upstream issue that seem to be fairly widespread among users, with reboot a temporary fix most of the time.  Thank you for the link, I just forwarded the issue via PM. 

 

[Inappropriate content removed]


aviewer wrote:
m.hixson - You say no answering machine can pick up an incoming call. This is the att voice mail? This would point to a failure all the way up to where it comes in to U-verse. If it got in to U-verse & was not answered at your location it would go to voicemail.

If you are talking about a machine at your location, it just is not getting to you. It does sound like the VOIP software is failing. Or, most likely the first possibility.

Send a PM to attcustomercare using this link to see if they can get someone to find & fix where it is failing.

http://forums.att.com/t5/notes/privatenotespage/tab/compose/note-to-user-id/192773

Thanks for the reply.....no U-verse VM installed, just an answering machine built in to phone system, with phone base station and fax/copier on a splitter to phone port on RG.  Problem recurs whether phone only is connected to RG port, or on splitter, or whether FAX/copier is on or off.   Definitely an upstream issue that seem to be fairly widespread among users, with reboot a temporary fix most of the time.  Thank you for the link, I just forwarded the issue via PM. 

 

[Inappropriate content removed]

Re: Voice stops working every couple of days

[ Edited ]
6 of 6 (240 Views)
Share this post
Share this post