Ask a question
Search in U-verse Forums

U-verse Forums

Reply
Posted Aug 10, 2011
4:57:30 PM
View profile
Intermittent Problem with U-verse TV - going on 3 mos now!

I have had an intermittent problem with the TV freezing which has been going on 3 months now.  I have had numerous techs out (inside and outside) and even got a network manager involved.  Still - almost daily between 6 pm and 7 pm (about the time of the evening news), the picture freezes, or goes into a mosaic and stutters or I get the LOST TV SIGNAL message onscreen that lists remedies like checking cables, rebooting the boxes, etc.  I have had inside techs, outside techs, replaced equipment like STB/RG, etc.  The problem seems to clear up later in the evening.  They have told me repeatedly there is no problem inside the house - they have checked everything.  But ATT has also said multiple times they found a problem and fixed it (presumably outside somewhere) - but the problem continues.  I recall one guy with a laptop saying "you have no backend" - he was looking at a graph.  He acted like that was bad. But I have no idea what he meant.   I have had others say they see lot of errors - but also had them say they were seeing no errors right at the same time that I am viewing my TV screen and it's freezing up!  This occured during the test they run while they have you on the phone.  I have probably spent 30-40 hours of my time alone on this problem (on the phone, meeting techs, etc).  I am not exaggerating!

 

I just loaded the UV Realtime utility and attached the screen shots mentioned in other posts in the hopes someone can help me.  Note - there was no COAX/HPNA data to include.  Thanks.

 

 

 

I have had an intermittent problem with the TV freezing which has been going on 3 months now.  I have had numerous techs out (inside and outside) and even got a network manager involved.  Still - almost daily between 6 pm and 7 pm (about the time of the evening news), the picture freezes, or goes into a mosaic and stutters or I get the LOST TV SIGNAL message onscreen that lists remedies like checking cables, rebooting the boxes, etc.  I have had inside techs, outside techs, replaced equipment like STB/RG, etc.  The problem seems to clear up later in the evening.  They have told me repeatedly there is no problem inside the house - they have checked everything.  But ATT has also said multiple times they found a problem and fixed it (presumably outside somewhere) - but the problem continues.  I recall one guy with a laptop saying "you have no backend" - he was looking at a graph.  He acted like that was bad. But I have no idea what he meant.   I have had others say they see lot of errors - but also had them say they were seeing no errors right at the same time that I am viewing my TV screen and it's freezing up!  This occured during the test they run while they have you on the phone.  I have probably spent 30-40 hours of my time alone on this problem (on the phone, meeting techs, etc).  I am not exaggerating!

 

I just loaded the UV Realtime utility and attached the screen shots mentioned in other posts in the hopes someone can help me.  Note - there was no COAX/HPNA data to include.  Thanks.

 

 

 

Accepted Solution

Intermittent Problem with U-verse TV - going on 3 mos now!

6,509 views
30 replies
(0) Me too
(0) Me too
Reply
View all replies
(30)
Highlighted
0
(0)
  • Rate this reply
View profile
Aug 17, 2011 4:45:00 PM
0
(0)
Teacher

Yeah - I hate the coax too. But for now, I think I'll just let it be.  If we ever build another house, I'd do it totally differently.

 

As for the TV service - still goodSmiley Happy  I think we have a winner! 

 

Still amazed at what the issue ultimately was.  As for ATT, they ultimately fixed it - but they sure didn't diagnose it.  I guess intermittent problems are really hard - but I think they should have done more to troubleshoot. 

 

Again - thanks SomeJoe7777 and aviewer.  Hopefully this thread will helpful someone else with similar issues. 

Yeah - I hate the coax too. But for now, I think I'll just let it be.  If we ever build another house, I'd do it totally differently.

 

As for the TV service - still goodSmiley Happy  I think we have a winner! 

 

Still amazed at what the issue ultimately was.  As for ATT, they ultimately fixed it - but they sure didn't diagnose it.  I guess intermittent problems are really hard - but I think they should have done more to troubleshoot. 

 

Again - thanks SomeJoe7777 and aviewer.  Hopefully this thread will helpful someone else with similar issues. 

Re: Intermittent Problem with U-verse TV - going on 3 mos now!

31 of 31 (439 Views)
Advanced
You must be signed in to add attachments
Share this post
Share this post