771 error on just one of my HD receiver

Tutor

771 error on just one of my HD receiver

Hello, I have to HD receivers and one of them started giving me a 771 error on all channels. I have no such problems on the second receiver.

Details below: Appreciate any help.

Receiver (with the 771 error): Model: H20-100

Satellite transponders (32 total at 101º)

[Most of your standard definition channels are beamed from 101ºW]

1-8    98  97  97  97  93  100 96 100

9-16   95  98  98  91  95  100 96 100

17-24  97  69  98  95  96  100 96 100

25-32  97   0  97  98  97  100 95 100

Satellite transponders (3 total at 110º)

[Not present with Slimline3 dish. No channels are currently beamed from this satellite]

1-8    NA  NA  NA  NA  NA  NA  NA  95

9-16   NA  96  NA  97  NA  NA  NA  NA

Satellite transponders (11 total at 119º)

[Not present with Slimline 3 dish. Local SD channels for some cities, Spanish package]

17-24  NA  NA  NA  NA  NA  100 100 100

25-32  0   100 100 100 0   100 100 100

Satellite transponders (16 total at 99º(s))

[Local HD channels for some cities]

1-8    0   75  0   75  57  0  NA  NA

9-16   NA  NA  NA  NA  NA  NA  0   0

17-24  0   0   0   0   0   0   0   0

[Note: these can be very slow to appear]

Satellite transponders (14 total at 99º(c))

[National HD channels]

1-8    0   0   0   0   0   0   0   0

9-16   0   0   0   0   0   0   NA  NA

[Note, these can be very slow to appear]

Satellite transponders (16 total at 103º(s)) [or 103º(a)]

[Local HD channels for some cities]

1-8    0   75   0   70 NA  NA  NA  NA

9-16   NA  NA  NA  NA  NA  NA  0   0

17-24  0   0   0   0   0   0   0   0

[Note, these can be very slow to appear]

Satellite transponders (16 total at 103º(ca))

[National HD channels beamed from D12 satellite]

1-8    NA  NA  NA  NA  NA  NA  NA  NA

9-16   90  93  89  91  87  91   86  93

17-24  86  91  87  90  87  91   88  90

Satellite transponders (14 total at 103º(cb))

[National HD channels beamed from D10 satellite]

1-8    0   0   0   0   0   0   0   0

9-16   0   0   0   0   0   0   NA  NA

17-24  NA  NA  NA  NA  NA  NA  NA  NA

519 Views
Message 1 of 3
ACE - Expert

Re: 771 error on just one of my HD receiver

You're missing signals from two of the HD satellites.  What's the "good" Receiver's model number?  What happens if you swap the two Receivers?

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 2 of 3
ACE - Expert

Re: 771 error on just one of my HD receiver

This looks like a missing/faulty B-band converter. Assuming you don't have an SWM system, the BBC is a small box that connects to the back of the receiver.

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 3 of 3
You must type a description before you click preview or reply.
Share this topic
Announcements

Welcome to the DIRECTV DVR & Receivers boards! Check out our troubleshooting articles below and don’t forget to search the forums - your question may have been answered already!

Is your service down? Click here to chat with us!

Additional Support