Explore & discover

Helpful Links

Troubleshooting your Digital Home Phone Service

Community Support

Troubleshooting your Digital Home Phone Service

Slide1.JPGSlide2.JPG

  • Check that all cords and wires are secure and damage-free.
  • If you have more than one telephone in the home, try another handset to see if you get a dial tone.
  • Restart your Wi-Fi gateway by removing the power cord for ten seconds, and then plug it back.
  • Plug your phone directly into the back of the Wi-Fi gateway, as shown in the picture below, to see if any possible issues with the inside wiring.

Slide3.JPG

  • Check for dial tone
  • Check voice features and make sure call forwarding/blocking is not enabled
  • Check the call logs to see if the calls are making it through.

  • If yes: check the wiring. Test with a phone plugged directly into the back of the gateway. Test with click to call.
    • Login on att.com,
    • Select U-verse Voice and go to Voice Features
    • Go to “Make a Call,” put a phone number in and select “Call”
    • Select Place Call when the window pops up
    • Do this 3 times
  • If no: reset your gateway

Slide4.JPG

  • Ensure the phone feature is enabled
  • Test with a different phone (corded phone if possible)
  • Force an update by using the “Click to Call” feature
    • Login on att.com,
    • Select U-verse Voice and go to Voice Features
    • Go to “Make a Call,” put a phone number in and select “Call”
    • Select Place Call when the window pops up
    • Do this 3 times
  • Check the call logs to make sure the calls are working
    and showing correctly

 

-ATTU-verseCare

AT&T Customer Care

Need help with an account specific question?  Post a new question here on the forums by clicking the "Ask a Question" button.
For additional support, please visit us at our AT&T services hub.
Follow us on: Twitter @ATTCares and @DIRECTVService

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
69,692 Views
Message 1 of 18
Contributor

busy signal but no speaker

I have U-Verse Internet and phone service. When I hear the phone ring, I lift the receiver and hear a phone sound but no speaker, and then I get a busy signal.

Message 16 of 18
Administrator

Re: busy signal but no speaker

Good morning @Katy51737!


Thank you so much for reaching out to AT&T Community and Forums! We understand how important it is for your phone to properly work with the network!


We found an article we know will be most useful for you! You can check it out here.


Please let us know if you have any further questions or concerns! We’re just a few clicks away!


Beth, AT&T Community Specialist


Need help?
Ask a question to get help from the AT&T Community or support from AT&T specialists. If this reply helped you please use Accept solution to mark it as an Accepted Solution.
*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 17 of 18
Administrator

Re: busy signal but no speaker

Thank you for the reply, @Katy51737!


Enclosed I provided a link I know will be very useful to you! You can find it here: Troubleshoot & Report for Landline Home Phone.


Please let us know if you have any further questions or concerns!


Beth, AT&T Community Specialist 


Need help?
Ask a question to get help from the AT&T Community or support from AT&T specialists. If this reply helped you please use Accept solution to mark it as an Accepted Solution.
*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 18 of 18
Share this topic
Share this topic
Additional Support