Uverse Lag or Latency Issue

Mentor

Uverse Lag or Latency Issue

I've had several techs out over the past few weeks to figure out what is going on.  I can't play any online game anymore. Speedtest and pingtests checkout.  Ports are forwarded properly.  I get connected and shortly lag out and get kicked from the server.  Anyone got any ideas?

Message 1 of 33 (13,847 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Also I noticed a lot of dips in the speedtest.

Message 2 of 33 (13,579 Views)
Contributor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Same issue and told that all checks out by techs. Basically service lags out so that it becomes useless.

Message 3 of 33 (13,554 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Exactly and you would think it wouldn't be that hard to fine an issue like that.

Message 4 of 33 (13,544 Views)
Highlighted
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Also this morning at 6a.m. was having the same issues got back on at 7 and it was working flawlessly imagine that.  Check it about an hour later back to be crap.

Message 5 of 33 (13,541 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Still having same issues I get timeouts on continous ping test being like 10%. Also in my router logs see alot od dns server not responding as well.
Message 6 of 33 (13,421 Views)
ACE - Expert

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Would you mind actually posting some examples of the issues you're experiencing?  

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 7 of 33 (13,405 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

How can I post in game lag amd server disconnects? I know its not tye ge because ive got friemds that dont have any issues but friends in town have it also.
Message 8 of 33 (13,400 Views)
ACE - Expert

Re: Uverse Lag or Latency Issue

You've also mentioned tracert's and pings, if I'm not mistaken.

 

Have you tried running continuous PING commands against the game server (if it responds to pings) and some other machine to see if anything interesting shows up when you're having an issue?

 

One more thing I don't see posted in this thread, are your consoles connecting via cable or WiFi?

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 9 of 33 (13,395 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Cat5 and yes when running pings continous ill get about 10% that are lost.
Message 10 of 33 (13,388 Views)
ACE - Expert

Re: Uverse Lag or Latency Issue

You get 10% dropped packets all the time, or only some of the time?

 

*The views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
Message 11 of 33 (13,381 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

Majority

Message 12 of 33 (13,361 Views)
Mentor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

I'm being told that this issue we have been having is at fault in another city or hop so we shall see how that goes.  Atleast they finally figured it out where the problem is.

Message 13 of 33 (13,351 Views)
Contributor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

it is definately att 

 

Computing statistics for 300 seconds...
            Source to Here   This Node/Link
Hop  RTT    Lost/Sent = Pct  Lost/Sent = Pct  Address
  0                                           mike-PC [***.***.1.2]
                                0/ 100 =  0%   |
  1    0ms     0/ 100 =  0%     0/ 100 =  0% ***.***.1.1
                                2/ 100 =  2%   |
  2   12ms     2/ 100 =  2%     0/ 100 =  0%  **.**.0.1
                                0/ 100 =  0%   |
  3   16ms     2/ 100 =  2%     0/ 100 =  0%  static-24-113-***-***.wavecable.com [24.113.***.***]
                                0/ 100 =  0%   |
  4   16ms     2/ 100 =  2%     0/ 100 =  0%  wave-gw.ae0.sea-bdr0.noanet.net [64.146.***.***]
                                0/ 100 =  0%   |
  5   32ms     2/ 100 =  2%     0/ 100 =  0%  xe-0-5-0-1.r04.sttlwa01.us.bb.gin.ntt.net [198.104.202.105]
                                1/ 100 =  1%   |
  6   37ms     3/ 100 =  3%     0/ 100 =  0%  192.205.34.117
                               97/ 100 = 97%   |
  7  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  cr81.st0wa.ip.att.net [12.122.82.254]
                                0/ 100 =  0%   |
  8  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  cr2.st6wa.ip.att.net [12.122.5.198]
                                0/ 100 =  0%   |
  9  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  cr2.cgcil.ip.att.net [12.122.31.129]
                                0/ 100 =  0%   |
 10  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  gar6.ipsin.ip.att.net [12.122.132.241]
                                0/ 100 =  0%   |
 11  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  12.122.251.18
                                0/ 100 =  0%   |
 12  ---     100/ 100 =100%     0/ 100 =  0%  63.240.130.202

Message 14 of 33 (12,525 Views)
Contributor

Re: Uverse Lag or Latency Issue

I'm having the same problem but with League of Legends.
I've done traceroutes and AT&T has heinous packet loss.

Message 15 of 33 (12,522 Views)