Explore & discover

Helpful Links

Re: Slow connection using Google, Facebook, and certain sites after recent upgrade (2Wire/Pace)

Community Support

Slow connection using Google, Facebook, and certain sites after recent upgrade (2Wire/Pace)

If you are experiencing issues with loading certain sites, sites not loading completely, it is recommended to disable IPv6. The following goes over steps for a 2Wire/Pace gateway.

 

For steps for NVG Gateway, go here.

 

Slide2.JPG

Slide3.JPG

Slide4.JPG

 

-ATTU-verseCare

AT&T Customer Care

Need help with an account specific question?  Post a new question here on the forums by clicking the "Ask a Question" button.
For additional support, please visit us at our AT&T services hub.
Follow us on: Twitter @ATTHelp

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
28,042 Views
Message 1 of 4
Highlighted
Community Support
Solution
Accepted by topic author Community Support
Accepted by ATTU-verseCare
‎01-12-2016 8:49 AM

Re: Slow connection using Google, Facebook, and certain sites after recent upgrade (2Wire/Pace)

Slow connection using Google, Facebook, and certain sites after recent upgrade (2Wire/Pace)

 
If you are experiencing issues with loading certain sites, sites not loading completely, it is recommended to disable IPv6. The following goes over steps for a 2Wire/Pace gateway.

 

For steps for NVG Gateway, go here.

 

How to Disable IPv6 on 2Wire/Pace

  1. Open browser window and enter http://192.168.1.254 in the address bar
  2. Select the Settings tab from the top menu options and click LAN
  3. Select the IPv6 tab and uncheck the Enabled checkbox
  4. Select Save

If you are still experiencing issues after doing this, please send us a detailed message by clicking here. Be sure to include your name, 9 digit account number, phone number, and the best time to reach you.

 

-ATTU-verseCare

AT&T Customer Care

Need help with an account specific question?  Post a new question here on the forums by clicking the "Ask a Question" button.
For additional support, please visit us at our AT&T services hub.
Follow us on: Twitter @ATTHelp

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Message 2 of 4
Tutor

Can't load some web pages 5268AC Gateway

Certain web pages won't load.  (www.americanexpress.com, support.apple.com)  While others load without issue.

Problem happens on my desktop with wired ethernet connection and windows 10, my laptop on wireless with windows 7, and iphones, ipads.  So the problem must be in the Gateway settings.  

Technician came out and could not solve.  He had the same problem on his own iPhone.  He switched out the Gateway and it didn't help.  

I added this 2001:4860:4860:0:0:0:0:8888 DNS Server to my iPv6 Internet Protocol and it fixed the issue on my desktop.  


Sooooo  How do I fix it on the gateway so all my other devices will work?  

 

There are lots of messages in the log files for my modem, but I"m not sure which ones may have a clue about the issue.  

 

Any ideas?

Message 3 of 4
Contributor

Re: Can't load some web pages 5268AC Gateway

This did not work for me. However changing my wifi from 'auto select channel' to fixed channels did work.

Message 4 of 4
Share this topic
Share this topic
Announcements

Are you having trouble logging in? Is your email password not working? Let us show you how to Reset your Email Password using myAT&T!

Additional Support