Noisy line - UV Realtime pics

Mentor

Noisy line - UV Realtime pics

[ Edited ]

Hoping to catch SomeJoe's attention...   Apologize in advance if these pic's don't come out right, first post.

 

Profile Page

 

Error Table

 

Interfaces

 

 

Bitloading

 

 

As I understand the documentation, this is a very noisy line...  Remarkably, I'm still pulling 11.5 ish down and 1 up on speedtest.net

 

 

What if anything should I look into as far as correcting things?

 

2nd question on the Channels / Streams tab:   I'm running a config as referanced in your section 3, router behind gateway.  I have a Dlink DGL-4500 "gaming" router, capable of some limited multicast routing.  Just wondering if there's anything that can be done so that I can have my cake and eat it too (see the STB's even though I have a router between my PC and the gateway)...   With the capabilities of this router, I would think I should be able to get it working...

Message 1 of 39 (4,058 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

[ Edited ]

Also have noted that I'm now unable to get greater than 13 mb down on my 18mb down service....

 

 

Prior to the gatway swap I could test at 17 1/2 with speedtest...  Smiley Sad

 

 

NOTE: original speed test from my opening post was before I tried upgrading to 18 meg service, it was still set to 12.   In the middle of all this I upgraded it hoping that would spur action on AT&T's part.

Message 16 of 39 (3,135 Views)
Expert

Re: Noisy line - UV Realtime pics

You still have a bridge tap on the line.  The 3801HGV is a better unit, but it's just masking the true problem.

 

Click the tab in my signature below that says AT&T Links, and on that signature panel there is a link that says AT&T Social Media Support Team. This will take you to a page with contact information for David, who is a tier 2 specialist. Follow the directions there to e-mail him, he will get to the bottom of the problem.

Message 17 of 39 (3,126 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Acknowleged.   I've sent a properly formatted email to David's contact address.

 

Thank you again for your help with this matter!   I will be sure to come back and post an update soon!

Message 18 of 39 (3,121 Views)
Community Manager

Re: Noisy line - UV Realtime pics


rottielover wrote:

Acknowleged.   I've sent a properly formatted email to David's contact address.

 

Thank you again for your help with this matter!   I will be sure to come back and post an update soon!


Thank you SomeJoe7777!

 

@rottielover - If we can help, please shoot me a Private Message.

 

Regards,

Alex

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Did a post have a solution that worked for you? Help others find solutions faster by marking posts that helped you as an "Accepted Solution".
Message 19 of 39 (3,109 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

PM sent, thanks!
Message 20 of 39 (3,098 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Well, after speaking with managers, level 2, and having the same UVerse tech come back out, here's where I stand:

 

 

 

 

Thursday they replaced the modem, Saturday Level 2 tested and said they saw something and needed to send the tech back.  The same Tech as Thursday came back said that all the tests are showing fine now.

 

As you can see from the screenshots above, the data from the router remains the same.

 

I honestly haven't used the Uverse service very much since Thursday, I've been very busy these last few days.  I plan to try and watch a lot of HD shows this week and use the internet a lot, and we'll see how the service holds up I guess.  If there is some kind of issue with my line, it would appear that it's more difficult to find than ANYONE imagined.

 

Message 21 of 39 (3,142 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Here is the bitloading screenshot a few minutes later, I got an incomming phone call and the call was dropped mid-conversation.  I do not know if the call dropped due to issues on my end or the caller's end.  They called back and it was fine.

 

 

I've got a bunch of HD show's scheduled for this week.  I guess I'll see how I'm doing in the next few days....

Message 22 of 39 (3,131 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Had more issues this week. Phone calls dropped and HD pixels, even got dropped from an online game session.

I heard from T2 a few days ago that they would continue to look into my issues.

Thus far my UV Realtime stats look the same as I posted above. I've done the standard stuff like restarting my router. Hope they can track down the issue.

Just want to say a big Thank You to those at AT&T that have been working on this. Unfortunately you seem to be carrying the ball for a couple of individuals that say things like "well your service is good enough".
Message 23 of 39 (3,097 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

I have not gotten a status update on my issue yet.  Could someone please ask that nice Manager to ask about a status and have someone let me know what's going on??

Message 24 of 39 (3,060 Views)
Expert

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Please send a private message to ATTAlexCM, he can check the status for you.

Message 25 of 39 (3,055 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Thank you,  I sent the PM

Message 26 of 39 (3,043 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Sorry, another question SomeJoe...   Please take a look at these screenshots and give me your opinion...

 

Profile:

 

 

 

 

 

 

Bitloading:

 

 

Thanks!

 

Message 27 of 39 (3,024 Views)
Expert

Re: Noisy line - UV Realtime pics

OK, that looks a lot better. Please post the Error Table tab also.
Message 28 of 39 (3,013 Views)
Mentor

Re: Noisy line - UV Realtime pics

Message 29 of 39 (3,006 Views)
Expert

Re: Noisy line - UV Realtime pics

OK, well, it looks like there have not been any significant errors for 7+ hours, which is good, but there were some other errors earlier.

What you might want to do is clear the error stats on the modem by going to this page:

http://192.168.1.254/xslt?PAGE=C_1_0

and clicking the "Reset Statistics" button at the bottom. Then wait 48-72 hours for error stats to be collected, then post another shot of the Error Table tab. That will tell us if the errors are now fixed or are still intermittently occurring.
Message 30 of 39 (3,002 Views)