Skip to main content
AT&T Community Forums
Announcements
Don’t miss your chance to add AT&T Protect Advantage. Peace of mind, starting at $15 per month. Open enrollment ends 8/31. See all protection plans.
lwoxen_1

Mentor

 • 

21 Messages

Fri, Aug 23, 2013 7:04 PM

My AT&T wireless receiver keeps losing signal when connecting to access point

Have had one wireless receiver for some time (over a year) and still find that it loses connection to the access point almost every night.  We go through the process of power cycling both the access point and the wireless receiver and it usually works for the next 24 hours or so.  The access point is across the room about 15 feet with a direct line of sight between the two.  The access point is connected to the gateway via cat5 on s direct port (ie not through a switch).  I remember sometime back there was a firmware upgrade that was supposed to fix this, which I believe I got.  Is there a way to confirm the firmware version and update it, or does anyone have any other suggestions. 

Responses

Tutor

 • 

4 Messages

10 months ago

The suggested "Solution" from AT&T does not FIX my stated problem - I don't want to have to reset or cycle power to the WAP every day, which is what I am having to do presently!!

Tutor

 • 

5 Messages

10 months ago

The ATT wireless units are garbage. I offer 2 solutions:

 

1) Best solution is to get rid of wireless and directly connect the gateway via ethernet. I have 3 TVs in 3 distant rooms connected and i never have these problems anymore.

2) Use your own wireless setup. Use the ethernet connections on the set top box and the gateway and use 2 external wireless access points to connect them (you probably already have 1). This removes the ATT wireless nonsense from the equation; as long as your access points are up, it's like a wired connection. 

Tutor

 • 

6 Messages

10 months ago

Garbage even at the router, best DL test hit 20mbp down 7 up. While Cox
cable is bad, it seems awesome after a year plus on ATT. Pay for 300M down
and it's always 300+ and cheaper than ATT...

Tutor

 • 

5 Messages

10 months ago

I'm getting 500/500 at the moment, and I'm watching a movie on netflix. For me the internet service has always been superb. I had comcast before; the problem with comcast is that it was down regularly. Every time they did an upgrade somewhere it was down for 15 minutes; or they'd reset my modem. I work from home so I noticed; and it was a major PIA. ATT has virtually never been down in 2 years. 

Contributor

 • 

1 Message

8 months ago

I'm having the same issue it will be great for a week or so then will lose connection every 2 to 3 hours 

New Member

 • 

6 Messages

3 months ago

Change the channel the WAP is on, or get ATT to do it since they have the login info for the WAP. You can get the login info for the gateway online, but that won't help for this situation. You need the WAP login info.

New Member

 • 

6 Messages

I am using the Arris 2500VAP and I have the issue all the time. I can't login to the WAP though because the login info has not been released.

(edited)

Get started...

Ask a new question