Our Community Forums will be closing on June 27, 2024. Please visit uverse.com for all your U-Verse TV support needs.
tn7447's profile

Tutor

 • 

4 Messages

Saturday, January 13th, 2018 4:37 AM

AT&T UVerse App on Chromebook

I use the UVerse App on my Android phone and it works well, and I was hoping that I could use the same app on my Android app enabled Chromebook (ASUS C302).

 

The app starts fine, and I am able to login. I have not been able to watch live TV as the app complains about location (although I am at home). I was able to watch a brief show via OnDemand but the app closed.

 

I am not sure why the app is not working on the Chromebook and I am wondering if anyone is having success.

Community Support

 • 

232.9K Messages

6 years ago

Greetings tn7447! 


I understand that you are having troubles with trying to stream the U-Verse App on your Chromebook. I did find a list of Chrome OS that support android apps which it does state your Chromebook is fine. Have you check to see if your app is updated? Or uninstall and reinstall it? Also, what build do you have? 


Thank you for reaching out to us via AT&T Forums! I look forward to your response!


Johnny, AT&T Community Specialist 

Tutor

 • 

4 Messages

6 years ago

ChromeOS and the UVerse App are up to date. I have rebooted and
re-installed the UVerse App, however it still crashes when trying to watch
video.

AT&T UVerse App
Version 5.7.0 Build 5241

ChromeOS Information

Version 63.0.3239.140 (Official Build) (64-bit)

Platform
10032.86.0 (Official Build) stable-channel cave
Firmware
Google_Cave.7820.329.0
Channel
Currently on stable
CHANGE CHANNEL
ARC Version
4524559
Blink
537.36 (@)
V8
6.3.292.49
User Agent
Mozilla/5.0 (X11; CrOS x86_64 10032.86.0) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like
Gecko) Chrome/63.0.3239.140 Safari/537.36
Command Line
/opt/google/chrome/chrome
--ppapi-flash-path=/opt/google/chrome/pepper/libpepflashplayer.so
--ppapi-flash-version=28.0.0.137 --ui-prioritize-in-gpu-process
--use-gl=egl --enable-native-gpu-memory-buffers
--gpu-sandbox-failures-fatal=yes --enable-logging --log-level=1 --use-cras
--enable-wayland-server --user-data-dir=/home/chronos
--max-unused-resource-memory-usage-percentage=5 --disable-lock-screen-apps
--login-profile=user --has-chromeos-keyboard --enable-touchview
--default-wallpaper-large=/usr/share/chromeos-assets/wallpaper/oem_large.jpg
--default-wallpaper-small=/usr/share/chromeos-assets/wallpaper/oem_small.jpg
--default-wallpaper-is-oem
--guest-wallpaper-large=/usr/share/chromeos-assets/wallpaper/guest_large.jpg
--guest-wallpaper-small=/usr/share/chromeos-assets/wallpaper/guest_small.jpg
--enable-consumer-kiosk --arc-availability=officially-supported
--enterprise-enrollment-initial-modulus=15
--enterprise-enrollment-modulus-limit=19 --login-manager
--first-exec-after-boot
--vmodule=*arc/*=1,tablet_power_button_controller=1,*chromeos/login/*=1,auto_enrollment_controller=1,*plugin*=2,*zygote*=1,*/ui/ozone/*=1,*/ui/display/manager/chromeos/*=1,*night_light*=1,power_button_observer=2,webui_login_view=2,lock_state_controller=2,webui_screen_locker=2,screen_locker=2
Build Date
Tuesday, January 9, 2018

Community Support

 • 

232.9K Messages

6 years ago

Hi @tn7447!

I understand you had concerns regarding the U-Verse app on your Asus Chromebook. While I know this situation is not ideal, I want to do everything I can to help get you watching your shows on your chromebook.

The good news is we do have some things we can check. Since you have had the opportunity to uninstall and reinstall the app to ensure it's connected, we would need to make sure speed is not an issue. I would recommend running a speed test to make sure you have the ability to run it with other devices being connected. As long as the speed is enough, we should be clear for the next step. I had to do some research but it looks like the known fix is to have your user profiles perform a one-time file-system migration in order to support Android. The details of this can be found on chromium's website. This will ensure that there are no interruptions when navigating through the app and streaming.

I hope this helps to take care of all your issues. Should you have additional questions, you can always review our huge library of forums posts or create a new post. Thanks so much for all your time and for being a part of AT&T. I hope you have a great day!

Sam, AT&T Community Specialist

Tutor

 • 

4 Messages

6 years ago

Hi,

Thanks for the reply. Speed of my network is not the issue. I am using AT&T Fiber and have >200Mbps upload & download.

My ASUS, is already running Android apps successfully so I do not believe I need to do a migration, as that was done when I activated the Play Store.

 

I tried to watch some live TV using the app and saw the following message:

 

Authentec Licensing Task (QP1529)

 

Hopefully, that will provide more information to the problem.

 

Regards,

Trevor

Community Support

 • 

232.9K Messages

6 years ago

Hi!

I understand initially it stated that it had to do with a location error. Have you attempted to start the application with your location services on? I also found another forum that has helped other and could potentially help you out. You can find it here: https://forums.att.com/t5/DIRECTV-NOW-Troubleshooting/chromebooks/td-p/5281453. 

I hope this helps! Thanks you!

Sam, AT&T Community Specialist

Tutor

 • 

4 Messages

6 years ago

The last suggestions about the location setting and the User Agent settings do not really apply as I am using the UVerse App on a Chromebook, the UA string is a browser setting.

 

OnDemand 

It would appear that On Demand for ABC and any Disney Channel works, however no other channels work. All other channels in OnDemand either get stuck on the loading indicator (History) or play the advertisement before displaying a fe0006 error (Fox).

 

Live TV

Only the Disney and ESPN channels appear to work.

ABC shows the error "The content you are attempting to view is not available because you have travelled out of the local service area (DI0003)", however I am at home.

This would appear to be partly a content provider issue.

Any suggestions would be appreciated.

 

History App

I loaded the History Channel App on my Chromebook and was able to enter my UVerse credentials to access and view the content. Could there be an issue with passing AT&T credentials to the content provider when using the UVerse App ?

 

Contributor

 • 

1 Message

6 years ago

Any work on this at all? First you cut off access on pc's and now my Chromebook is extremely limited to the above? As mentioned above this is not a hardware or version issue since CBS, Disney,... works fine. The issue is on your end. Will this change or should we all switch to a service that is not as limited? I dont need to use the service very often but with as much money as I give to ATT every month with all my families cells, Uverse, and my offices services I expect it to work when I do. If I switch it will not be to DirecTV.

Contributor

 • 

1 Message

6 years ago

You are clearly not going to get an answer. I have the same problem and tbh you have provided more support and knowledge than AT&T. IMHO U-verse is absolutely the worst. I have had each “cable/satellite” offering and U-verse is clearly in the cellar with regard to, well, about everything - but in this case technology. If you want to stick with AT&T I would suggest directv. 

Contributor

 • 

2 Messages

6 years ago

i am also having all the same issues.

reading through support responses was very scripted and very sad

Contributor

 • 

1 Message

5 years ago

This has worked great for me up until last week.  Now, it freezes constantly with my Chromebook.

I have cleared the cache, deleted and reinstalled the app, changed my password and still have issues.

I have been on chat twice and today with a supervisor. 

Nobody can fix what is going on.

Beyond frustrating.

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.