Announcements

For the latest on our response to Coronavirus (COVID-19), click here.

Contributor

 • 

2 Messages

Wed, Jun 6, 2018 2:11 AM

Remote not working in U-verse iPhone application

The remote control portion of my U-verse application does not work. I keep getting a message that says "u-verse wireless gateway not found". The rest of the app (guide, dvr, live) works fine, but the remote can't do anything. Please advise how to fix this.

Responses

Accepted Solution

Official Solution

Brand User
ATTHelp

Administrator

 • 

111.6K Messages

2 years ago

Hello @ngm8207!


Thank you for your response! We will need to make sure your iPhone and TV receiver are on the same subnet. Access the router page at 192.168.1.254 and go to the device list. There you should see your phone and receiver. Please click here for additional details. Have a great rest of your day!


Jenn, AT&T Community Specialist

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Brand User
ATTHelp

Administrator

 • 

111.6K Messages

2 years ago

Hello @ngm8207!


Being able to use your device as a remote control is definitely convenient. Please make sure the U-verse app is up to date, as well as the device software. You can also uninstall/reinstall the app and reset your gateway. Hope this helps! Have a great day!


Jenn, AT&T Community Specialist

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
jailbreak

Teacher

 • 

15 Messages

2 years ago

The remote feature in Android has never worked.

dohspc

Mentor

 • 

58 Messages

2 years ago

I had this issue using a different wireless router with the U-verse gateway. I set my netgear wireless router to access point mode to fix.  

Contributor

 • 

2 Messages

2 years ago

I've tried everything you suggested several times to no avail. I'm hoping
you can offer more help than just general install/restart suggestions that
I've already gotten several times from tech support over the phone.

ACE - Expert

 • 

13.5K Messages

2 years ago

The remote feature of the app is working just fine with my iPhone 6s. 

 

It is difficult to pinpoint what the issue is when it is effecting an individual phone or device. 

FOR CURRENT INFORMATION FROM AT&T CONCERNING COVID-19, PLEASE FOLLOW THE LINK IN THE BRIGHT ORANGE BANNER AT THE TOP OF THIS PAGE.

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*I am not an AT&T employee, and the views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

Contributor

 • 

1 Message

a year ago

Everything’s been updated, 

Everything’s been restarted,

Everything’s in the same subnet,

yet still... “gateway not found”

Contributor

 • 

2 Messages

a year ago

I'm having the same problem, but on Android. Phone is a Galaxy Note 9. Used to work until March 15. Don't have any idea what happened. 

Contributor

 • 

1 Message

6 months ago

StevenJV not sure if you will ever see this - but did you get your problem fixed?  My remote always worked until a few days ago (1) I did get a new SIM Card for my phone  (2) My phone did recently update to iOS 13.1.2   -   not sure if it was one of those things that did it - but - I can't seem to get it fixed....   arghhhh

Tutor

 • 

8 Messages

5 months ago

Same problem....


ios 13... deleted/reinstalled U-verse app... restarted gateway.... all on the same subnet

 

56BA2DD5-4E8E-4BB6-8CF3-501C9BE139F6.jpeg

Contributor

 • 

2 Messages

5 months ago

Same since the update to IOS 13. Considering the weakness of the infrared signal on the remote, my box is almost inoperable right now. 

Contributor

 • 

1 Message

4 months ago

This is infuriating! So many people with this problem, yet AT&T seems not to care at all!

Contributor

 • 

2 Messages

4 months ago

And it's not just iPhone, its android too. Seems the problem is definitely on their end. Just ridiculous. 

AT&T TV – All Your Entertainment In One Spot.  Learn more…