Skip to main content
AT&T Community Forums
S

New Member

 • 

3 Messages

Tue, Aug 4, 2020 1:07 PM

Repeating issues with code 615

I have multiple genie mini clients (3) connected to my wireless bridge/dvr.  None of these have moved location in the past year.   Over the past 2 weeks, we have started getting error code 615.  Now it is up to 2-3 per week.   Resetting the wireless bridge/dvr but they continue to come back - yesterday we reset the wireless bridge/dvr and an hour later same thing again.   Resetting it worked and no issues since then.    Is my wireless bridge/dvr going out?

Responses

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

133.9K Messages

2 months ago

Hey @spadgham,

 

We are here to help with your Wireless Video Bridge (WVB) trouble. The error code 615 generally means there is signal trouble with your WVB. Here are a few things to look for and try in order to resolve the 615 error code.

  1. Check to see if there is any furniture or devices that could be causing signal interference.
    • Devices can be anything from microwaves, Wi-Fi extenders to Smart TVs, and baby monitors.
    • Furniture can cause trouble cause the signal will need to penetrate through the furniture in order to reach the signal. Generally cause by a material issue in which will cause low signal penetration.
  2. Check the light status on your WVB, and confirm it is solid green, and in its upright position.
  3. Ensure that all the cables are tight, and there are noticeable damage to the cable.
  4. Reset your client, and then reset your WVB.

Let us know if this helps.

 

 

Max, AT&T Community Specialist

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

New Member

 • 

3 Messages

2 months ago

All of this has been checked and nothing has moved for over a year.   When this happens the WVB has a flashing green, not a steady green.   After resetting the WVB then it goes to steady green and all mini clients work again.

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

133.9K Messages

2 months ago

Hello @spadgham

 

We appreciate you getting back to us. It's interesting because the (OSD) On Screen Display of 615 is normally relating to an internal video bridge in the Genie HS17, also referred to as the Genie 2. What type of Genie HD/DVR do you have? Does your Genie HD/DVR look like this? If so, that is a stand alone server. 

 

DIRECTV Genie 2 DVR - DIRECTV Support

The pictured device is actually the Genie server supporting the hard-drive and the built in WVB. In some cases an external WVB may still be used depending on distances, etc. 

 

If you have the HS17 Genie 2, make sure there are no obstructions such as cabinets or a TV in the way. Also a big deal with the Genie 2 is going to be wireless interference. Be sure that you have no wireless devices or Bluetooth devices within a 4-6 foot range. If one of your clients/mini's are close, separate by that distance if possible. It's recognized that nothing has changed within a year; however, random drops like this are usually related to interference.

 

If all of that checks out, besides resetting the HS17 Genie 2, red button reset each client/mini as well. Press the red button on the right side panel of the client and wait for the reboot process. 

 

If you don't have the Genie 2 HS17 as pictured, you have a different version of the Genie HD/DVR which is a connected receiver (To your TV) which an external video bridge is connected to. Again, it would be rare for a 615 OSD to occur in that situation. if you have a different version, still follow through with a reset of the clients. 

 

If you have exhausted all troubleshooting and this issue still occurs, it's a possibility that we may need to look into scheduling a service call for you to resolve. Should that be the case, feel free to visit this page which provides our contact number and chat option if necessary. 

 

Chad, AT&T Community Specialist. 

 

 

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

New Member

 • 

3 Messages

2 months ago

Yes, I have a Genie 2 like shown.   The oddity is that nothing physical or wireless network related has changed but yet we started having this issue last week.   I'll monitor and log a service call.

Get started...

Ask a new question