Announcements
Don’t miss your chance to add AT&T Protect Advantage. Peace of mind, starting at $15 per month. Open enrollment ends 3/31. See all protection plans.

Contributor

 • 

2 Messages

Tue, Jul 23, 2019 4:28 PM

Genie 2 HS17-500 status light keeps blinking green and tv says wireless connection lost

Wireless Connection Lost. The connection to wireless video bridge has been lost. please follow the solutions below...

 

1.make sure WVB is powered on (duh)

2. Check the NETWORK light on front panel of your Genie Mini. If it's a steady or flashing red, move the Genie Mini closer to the WVB until light turns green (they are literally 3 inches apart)

3. If you are still not connected, press the RED reset button on the Genie Mini (did this).

4. If the above steps did not restore your connection, press the reset button on the WVB (did this).

 

I redid steps 3 & 4 multiple times with no success. Please Help!!!   

Responses

Brand User
ATTHelp

Administrator

 • 

108.6K Messages

7 months ago

Here to help, @kegrahammd.

Have you made sure all of the connections to the Wireless Video Bridge, Genie Mini and Genie 2 are secured?

Try resetting the Genie 2, if you haven't, by pressing the red reset button.

Also, the Wireless Video Bridge may have trouble communicating well if it is too close to the client devices. You can check the location requirements in Step 2 in the following article as well as additional troubleshooting for your Genie.

Let us know if this helps.

John, AT&T Community Specialist

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

Contributor

 • 

2 Messages

7 months ago

The Genie 2 and mini Genies all had been working for many months. I had a power outage several days ago and when the power was being restored it went on and off several times for a minute or so. It was immediately after the power was fully restored that the problem began. I have reset the Genie 2 and all the minis several times. I even tried to force a software download by pressing the Genie 2 reset butoon and then pressing the "Add Client" button on top while the status light was white. It would start flashing white and I would leave it alone for about an hour. When I came back, the status light is blinking green again. I tried this several times.




Brand User
ATTHelp

Administrator

 • 

108.6K Messages

7 months ago

Thank you for letting us know, @kegrahammd.

It's possible that we may need to replace the equipment due to hardware failure from the power surges, but before we resort to that, please refresh your equipment online to see if that helps.

Also, are you having any problems with other electronics in your house?

Let us know, so we know how to proceed.

John, AT&T Community Specialist

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.