Check out AT&T's Valentine's Day Gift Guide for ideas & deals on the new Samsung Galaxy S23!
Protect yourself online
BB55com's profile

Tutor

 • 

9 Messages

Sunday, May 26th, 2019 7:14 PM

email is not being sent by the gmail-send program

After years of sending out my yahoo group emails, suddenly for days the emails are not being sent out and I get this message:
 
"This is the qmail-send program at m2.grp.bf1.yahoo.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up."
 
How can this be fixed??
_xyzzy_

Expert

 • 

15K Messages

4 years ago

Just a question; is the reply-to in that email you are sending different from your att/yahoo email account email address?  Based a a few other recent threads I am beginning to suspect yahoo is now not liking that under some condition(s).

 

The error message you show says "qmail-send" but your thread title says "gmail-send".  I assume the error message was a copy/paste so you should correct the thread title.

Tutor

 • 

9 Messages

4 years ago

thanks. I corrected the subject line...it is qmail not gmail. Here is a copy paste of part of the message I got as a "failure notice:
"Hi. This is the qmail-send program at m2.grp.bf1.yahoo.com.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

"

I forward emails to my yahoo group, but after a couple of days, the emails are returned as failed to send.
_xyzzy_

Expert

 • 

15K Messages

4 years ago

You didn't answer my main question though.  Is the reply-to (From: field in those sent emails) different from your account email address?   I am beginning to think your is not the problem I was thinking of if the mail actually sent and then later you started getting bounce back messages.  Is there anything other than "failed to send" in those bounce back messages, e.g., any error codes?

Tutor

 • 

9 Messages

4 years ago

thx for helping...it's not my cup of tea, but here is what I see in the failure notice:
"level=E_ERROR 
Reason: 
gs_archive error: 5 (listID=6691771 host=10.194.205.198 loc=gs;area720/71/17/g6691771)
dosend: fatal: gs_archive error: 5 (listID=6691771 host=10.194.205.198 loc=gs;area720/71/17/g6691771)
I'm not going to try again; this message has been in the queue too long."
Also this:
"Return-Path: (my email)
Received-SPF: none (domain of sbcglobal.net does not designate permitted sender hosts)"
It looks like I sent my emails, as usual, to my yahoo group (I am moderator), but yahoo group did not process it and after several days, it timed out and sent me the Failure Notice.
The "From:" in my original email is correct, and that same email is the one that came back with the Failure Notice 
_xyzzy_

Expert

 • 

15K Messages

4 years ago

Not sure what to say.  Call yahoo support maybe?  That Received-SPF line looks a little suspicious.

 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.