AT&T Holiday Deals & Gifts - Don't miss these holiday deals on the latest devices!
Need help with your equipment?

AT&T related help: Explore Smart Home Manager



P

New Member

 • 

5 Messages

Mon, Jan 3, 2022 2:01 PM

Why is "Port 0, Port 1, Port 2..." showing up in my Activity Chart in Smart Home Manager

When checking my Data Activity Usage in Smart Home Manager, I'm getting data usage showing up as Port 0, Port 1, Port 2, etc. I can't account for the device. I can account for all the devices on the network, but don't know where or why the Port 1, Port 2, etc. data is emanating from? Can any one explain?

Accepted Solution

Official Solution

ATTTimCS

Employee

 • 

350 Messages

4 months ago

Hello Community,

Thanks to community feedback, we are aware of an issue with the Smart Home Manager data activity usage tracker.  We are working quickly to resolve.

If you see usage that you know isn't accurate, you may be experiencing this issue.  For example, some customers are showing 100's of gigs of data usage on a port that they aren't connected to. 

However, we still encourage all customers to thoroughly review your device connections to ensure it isn't simply high usage.  If you aren't sure, you may want to change your Wi-Fi password to ensure someone isn't connected to and using your Wi-Fi.

We don't have an official ETR at this time, but we'll update the thread once resolved.

Thanks

Tim, AT&T Community Specialist

ATTHelp

Community Support

 • 

204.2K Messages

11 months ago

We're here to help keep you safe, BoundlessD!

 

If you believe someone has access to your network without your permission, we suggest changing your Network Information so that all your devices will need to re-login.

 

Let us know if this helps!

 

Donovan, AT&T Community Specialist

JefferMC

ACE - Expert

 • 

30.3K Messages

11 months ago

I'm not getting any activity reported at all in Smart Home Manager.

My guess would be that the "port 0" through "port 3" would be the LAN port through which the data entered the Gateway.  Add one to get the port number on the back of the device.

ATTHelp

Community Support

 • 

204.2K Messages

11 months ago

Hey there @BoundlessD, we want to help.
 
Let’s meet in a Direct Message to discuss your Smart Home Manager app. Please check your Direct Message Inbox (it’s the chat icon next to the bell icon in the upper right corner of the Forums)
 
CalebP , AT&T Community Specialist 
tonydi

ACE - Guru

 • 

8.6K Messages

11 months ago

@JefferMC  I was helping a woman with the exact same issue a few days ago.  But she was more concerned about being hacked and freaking out than she was about providing me with the info I asked for.  I gave up on that thread..

I thought the exact same as you, that it was the Ethernet port. In her case, she claimed there was nothing connected to any of the Ethernet ports  Yet one of them had 500GB+ of usage! 

I was trying to get her to go into her AT&T account page online and see if it was also reporting that sort of bandwidth usage.  She just ignored that as you can see from the thread. 

Given what a fine piece of coding the SHM app is 🙄, I'm chalking it up to some anomaly with the app unless it's backed up by the online numbers.

(edited)

New Member

 • 

5 Messages

11 months ago

It appears that the ports 0 - 3 gbs are not being counted in the daily usage billing numbers in the myat&t app.  Could it be that the gateway is recording data coming through the ethernet to the gateway but not recognizing it as wifi usage?

ATTHelp

Community Support

 • 

204.2K Messages

11 months ago

Hey there @phr444444, we want to help.
 
Let’s meet in a Direct Message to discuss your Smart Home Manager app. Please check your Direct Message Inbox (it’s the chat icon next to the bell icon in the upper right corner of the Forums)
 
CalebP, AT&T Community Specialist 
tonydi

ACE - Guru

 • 

8.6K Messages

11 months ago

@phr444444   You've marked a post by ATTHelp that simply said they would DM you as a Solution.  If you have any information that "solved" this issue that was covered in the DM session, please share it with all of the forum members.  There are others reporting the same situation who would certainly benefit from anything you discovered.

New Member

 • 

5 Messages

11 months ago

Hi tonydi

Wasn't able to contact atthelp in DM.  If I can make contact a resolve, I will post.  Hope everyone else does the same.

New Member

 • 

2 Messages

10 months ago

In the smart home app I have 

“port 1 :39devices” listed with all the other devices-i for sure do not have 39 devices! What does this mean? 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.