Daytrader70's profile

3 Messages

Thursday, February 15th, 2024 6:43 PM

Wire got pulled out not sure on the colors

Moving furniture and my wire got yanked from the wall. The only thing I can make out is blue and light blue and I looked on the box outside that looked correct but I didn’t see any other wires. I feel like something else should be connected as well right now all I’m getting is a flashing green light that never stops.

ACE - Expert

 • 

35K Messages

2 months ago

The Blue Pair (White stripes on Blue, Blue stripes on White) is normally the center pair and, unless you were using a bonded-pair, is typically all you need for DSL service.  Check that you connected the ends correctly in the center pair of your RJ14 plug.

3 Messages

2 months ago

The little plug got ripped right out can I just connect the wires directly and bypass the connector

ACE - Expert

 • 

35K Messages

2 months ago

You could crimp a new RJ14 on the end of the cable.   You could purchase a replacement cable like this one:

https://www.amazon.com/NECABLES-CAT5e-Cable-High-Speed-Twisted/dp/B0CNG47ZK1

(I would avoid the plain, flat "satin" cables used for voice unless you have speeds of 6 Mbps or less.  You're looking for a 6P4C or 6P2C plug on both ends of a UTP/Cat5e cable.)

Former Employee

 • 

22.2K Messages

2 months ago

You have other issue(s) as if that was the connection for service the light should be flashing red for no connection detected… flashing green is a signal detected but cannot provide service.

You have a cable plugged into the green port of the gateway and nothing in the RED port correct?

Where does the green cable port go to? Into the wall on a different jack?

3 Messages

2 months ago

Goes into the wall jack and yes I double checked. It’s into the green port powers up fine and yes the green keeps flashing, but it never gets to be a solid green. The wires look like they’re connected properly. I called them to reset the router still nothing I even powered it off And check the connection again still nothing probably just have to see if I can get an appointment to have someone come out. Unfortunately I do appreciate all your help. Thank you all for replying. I’ll play with it a little bit more and then I’m pretty much done for the day. Getting frustrated . 

Community Support

 • 

231.3K Messages

2 months ago

Hi @Daytrader70, we undertand your concern. Let's get the help you need.

We recommend that you check out our article on status of gateway lights.

If you need assistance with technician appointment, the Community Forums are a public support option where other users, and AT&T, will try and assist with high level support needs. This means we won’t be able to look into account specific concerns. To get the help you need for your unique issue, please review our Contact Us page, and choose the best option to reach out to us. You can call, chat, or reach out via social media, and we can review your specific issue and provide you support. If you feel your issue isn’t account specific, and can be answered generally, please let us know, and we’ll be happy to help.

Thank you,

Jasmine, AT&T Community Specialist.

 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.