Announcements
Don’t miss your chance to add AT&T Protect Advantage. Peace of mind, starting at $15 per month. Open enrollment ends 3/31. See all protection plans.

Tutor

 • 

5 Messages

Fri, Sep 29, 2017 3:42 PM

Slow speeds while in DMZ+ mode

I have tried three different routers and all of them run at 60 mbps down and around 220 up.  What is wrong with my Pace 5268AC.

 

First modem:

WNDR3700 - returned

 

Second Modem:

ASUS RT68U - still have and running dd-wrt

 

Third and final which I'm keeping:

pfsense box running on a quad core i5 with two Intel Gigabit PCI Network cards.

 

Long and short is I tried to put all of these in cascaded router mode / DMZ+ and everyone of them gave me the same speeds.  However if I hook up directly to the Pace I get 950 +/- down and 950 +/- up.

 

What gives?  I have seen other people with the same problem.  The Pace's firewall settings are horrendous, plus I can't monitor my bandwidth using NetFlow like I can with my pfsense.  I'm very close to cancelling AT&T and going back to Comcast.

 

Thanks,

Chris P.

Responses

Brand User
ATTHelp

Administrator

 • 

108.3K Messages

3 years ago

Hi,


Try checking the duplex setting, see if that is the cause of the issue you are experiencing,


Tony–AT&T Community Specialist

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

Tutor

 • 

5 Messages

3 years ago

Tony,

 

Thanks I did, tried to put on Auto-Negotiate and chose 1000 Full Duplex, didn't make a difference.  I also ran an iperf test on my pfsense router and all the various clients I have hooked up and am getting between 650-750 Mbps between clients. However speedtest.net and att.com/speedtest both are only showing like 60 Mbps down and 225 or so up.  I am using all CAT 6 Cable, that was the first thing I checked. 

 

Thanks,

Chris

Tutor

 • 

2 Messages

2 years ago

Have you guys fixed this issue? I'm facing this issue now. I have the gigabit internet as well. I tried different combinations and everytime, the dmzplus mode drops the speed to 50mbps down and ~200mbps up. I've tried all suggested workarounds (ipv6 disabled, wireless turned off, auto-detect to 100Base and back to auto-detect). All this didn't do any good.

 

I tried doing this with my mac and my nighthawk router like this:

 - Mac-Nighthawk-Pace (with Nighthawk as DMZ) = no good

 - Mac-Pace (with Mac as DMZ) = no good

 - Mac-Nighthawk-Pace (no DMZ) = I get gigabit speeds

 - Mac-Pace (no DMZ) = I get gigabit speeds

Something is off with Pace DMZ+ mode that causes the internet speed to slow down to just ~50mbps.

Tutor

 • 

2 Messages

2 years ago

Same issue here, please tell me there's a fix in the works.

Contributor

 • 

1 Message

2 years ago

Same EXACT issue here. I just got off the phone with support, no help at all. I did a MAC clone and verified that out of DMZ+ mode, I get full GBit. As soon as I enable DMZ+, I'm locked at 50Mb/s down. 

 

EDIT: Per this thread comment on Reddit, https://www.reddit.com/r/ATT/comments/9nhajt/5268ac_issue_information/e96ykzd, I contacted support. Unfortunately, they do not have any other devices available other than the 5268 (go figure). They're sending me a new one. Hopefully it doesn't have the same firmware.

Tutor

 • 

4 Messages

2 years ago

I'm seeing the same issue and I'm 99% sure it's due to an update.  I had been running my own router behind the AT&T gateway for several months without any issues. I had to make a change in the AT&T Gateway but the UI page would never fully load to allow me to make my change.  I had to reset the AT&T gateway and it after the reboot, it rebooted a couple more times.  After I added my router back into the DMZ my speeds dropped to 50mbps.  If I leave my router double NAT'd I get 900mbps.

 

If someone finds a resolution to this issue please let me know.  I cannot deal with AT&T support because it's a waste of time.  If this issue keeps up I will be forced to cancel my uverse.

 

Model: 5268AC

Ver: 11.1.0.531418-att

Tutor

 • 

6 Messages

2 years ago

Wow, and I just thought it was me. DMZ+ has been working fine for years with my pfSense setup, and just in the last few days it's been capped at 50. Sure enough if I Double NAT it now I'm getting full speed. This is absolutely unacceptable.

Tutor

 • 

5 Messages

2 years ago

Same here. I usually get 850 mbps give or take, as soon as I enable DMZplus I get capped at 50 mbps. It was working for me for at least a year just fine. So I agree it must be due to a pace modem firmware update. It started happening 2-3 weeks ago for me.

 

Is there any way to revert to a previous pace modem firmware?

 

Customer service gave me $50 credit adjustment this month and will be calling ATT every month expecting the credit adjustment until this issue is resolved. 

 

I first found the issue when I couldn't transfer files over SCP from home to my cloud servers (AWS and Linode). My SSH connections get killed if I try transferring any files larger than 5MB! It's such a pain.

 

Here are some MTR reports which made me aware the issue was on my side.

 

mtrlog.jpg

Contributor

 • 

3 Messages

2 years ago

Me too!!!  Argg I just wasted an hour or so to figure out the dmz plus is what is limiting my bandwidth to 50mbs.  If I remove it then I get like 800.  

 

I guess I gotta call their technical support when I get some time.  

Contributor

 • 

2 Messages

2 years ago

 

I confirm I see the same issue here with edgerouter 4 behind 5268AC with firmware 11.1.0.531418-att. DL capped at around 50 Mbps when DMZ+ enabled, and ~ 850 Mbps otherwise (fiber connection).

 

 

Contributor

 • 

3 Messages

2 years ago

I called support and they are shipping me a different gateway. Not a 5268ac

Tutor

 • 

2 Messages

2 years ago

I'm dealing with this as well.  I was even testing two identical Datto routers, one in DMZ+ and one using DHCP and couldn't figure out why the one on DHCP was running at line speed and the one in DMZ+ was 50/220.

 

This is unacceptable garbage (yet again) from ATT.

Tutor

 • 

7 Messages

2 years ago

  I just ran into this as well.   My setup has been in DMZ mode for 1 1/2 years with no issue.  Something has happened in the past few days that introduced this speed issue and general 

gateway instability.

Download Speeds are capped around 48Mbs.  If I change the 'Lan IP Allocation between DMZ -to-  Private IPs with firewall'  I am back to 700-800Mbs.

 

I first noticed a issue on Friday November 30th.  My security system could no longer get out but everything else seemed to work..  It uses a SIP protocol (voice over IP).   A reboot of the gateway fixed the issue.   Then I started having some issues with discord voice chat and some video streaming.   That is when I noticed the speed dropped into this 40mbs range. 

I also noticed at this point the 'wifi' light on the gateway was blinking when I know I had shut off the wifi at installation time (1 1/2 years ago).  Somehow it had enabled the 5ghz band by itself.

It took forever to get the web page to come up so I could disable it again.   It seems that some of the web pages on the gateway are now getting stuck for 10mins+.   

 

This feels like a really bad software update.

 

My gateway information:

Model 5268AC , Hw version 260-2173300 , Software Version 11.1.0.531418-att

 

For now I will have to live in non DMZ mode.   I will try to contact support during the week.   I really dread that process.

 

Tutor

 • 

2 Messages

2 years ago

If you go to dslreports ATT forum there are instructions on how to downgrade to v10.7 which fixes the issue temporarily.

Tutor

 • 

3 Messages

2 years ago

The new firmware must have been updated while we were traveling for Thanksgiving. It took down our network that we had been using for years. I have contacted support and they sent me a new 5268AC. Then I bought a new router. Then I even had an AT&T technician out to my house. Our internet still barely works at all.