Let AT&T help you elebrate your dad with Father's Day Gifts that connect us.
joshuaw1's profile

Contributor

 • 

2 Messages

Saturday, April 23rd, 2016 7:01 PM

Pace 5268AC Uverse Router and WD My Cloud Drive Not Visible

I have a Pace 5268AC Uverse router. I found out my Western Digital (WD) My Cloud does not plug and play to the port on back of the router. The My Cloud would show no Ethernet lights, whereas connected directly to a laptop via Ethernet the Ethernet activity lights worked fine.

 

I attached a TP-Link switch to connect the My Cloud device to the switch then to the Uverse 5268AC router. Now, My Cloud has steady blue light and is accessible only to wired computers. wireless computers cannot see the My Cloud device.

 

This is almost like IP isolation. I know each wired and wireless have different IP ranges. I do have guest wireless turned on and non-guest wireless on (if that helps, but I can turn off guest).

 

How can I make all computers see each other, wired and wireless? More importantly, how can I make the My Cloud device visible to all computers?

 

Thanks!

Community Support

 • 

6.7K Messages

8 years ago

Hi @joshuaw1,

 

We apologize about the issues, but we will be glad to help. You want to make sure your devices are all on the same IP, subnet, and using the same gateway. The switch may be putting it on a different subnet. Try testing without the switch. Also, for testing, we would suggest turning off guest network for now.

 

-ATTU-verseCare

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.