Announcements
Ace Back to School with AT&T's A+ deals!
S

New Member

 • 

2 Messages

Sat, May 30, 2020 10:01 PM

NVG589 Gateway keeps dropping connection

Can anyone tell me why my gateway keeps dropping connection from this log...

2020-05-30T17:48:42-04:00 L3 dnsmasq[18752]: no responses from nameserver '68.94.157.11'

2020-05-30T17:48:50-04:00 L3 dnsmasq[18752]: no responses from nameserver '68.94.156.11'

2020-05-30T17:48:59-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Update training history (Showtime->linkdown)

2020-05-30T17:48:59-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Link drop counter 30

2020-05-30T17:49:00-04:00 L3 sdb[701]: dns_lan_redirect_notify: DOWN - restart proxy

2020-05-30T17:49:01-04:00 L3 sdb[701]: IPv6: conn[1].autoconf.dhcpc notify link down admin state:0

2020-05-30T17:49:03-04:00 L3 sdb[701]: IPv6: conn[1].autoconf.dhcpc notify link down admin state:0

2020-05-30T17:49:07-04:00 L3 dhcp6c[18914]: client6_send: transmit failed: Network is unreachable

2020-05-30T17:49:07-04:00 L3 sdb[701]: IPv6: conn[1].autoconf.dhcpc IA_NA lease failed (2001:506:7876:2b8::1), bring down conn

2020-05-30T17:49:07-04:00 L3 sdb[701]: AUTOREBOOT: Auto-reboot timer ON.

2020-05-30T17:49:07-04:00 L5 cwmp[5142]: Self heal timer is stopped as WAN is down or cwmp restart

2020-05-30T17:49:11-04:00 L5 sdb[701]: dnsmasq started 26145

2020-05-30T17:49:21-04:00 L3 sdb[701]: Wi-Fi: Number of clients associated on 2.4GHz radio 3

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Mode ADSL2+ (PTM)

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Sync Rate in kbps D/S 7192 U/S 766

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Latency path Interleaved

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Trellis D/S:ON U/S:ON

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: CO Vendor b5004244434da3b8

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Link showtime counter since boot 32

2020-05-30T17:49:54-04:00 L3 sdb[701]: DSL: Retrain Reason RDI

2020-05-30T17:50:01-04:00 L5 sdb[701]: dnsmasq started 26778

2020-05-30T17:50:11-04:00 L5 sdb[701]: conn[2]: signal dhcpc[4029] to renew the lease for 108.75.160.226

2020-05-30T17:50:11-04:00 L5 connh[26870]: conn[2]: Received event RENEW from DHCP client

2020-05-30T17:50:11-04:00 L5 connh[26870]: conn[2] DHCP lease from 108.75.160.1 ip=108.75.160.226/255.255.252.0 leasetime=3600 domain= dns1=68.94.156.11 dns2=68.94.157.11 gw=108.75.160.1

2020-05-30T17:50:12-04:00 L3 cwmp[5142]: DSLF_WANIPChgProc 2

2020-05-30T17:50:13-04:00 L5 sdb[701]: WAN: Using 802.1x Authenticator's MAC address (00:90:d0:63:ff:01) to determine WAN port

2020-05-30T17:50:13-04:00 L5 sdb[701]: WAN: auto detection using "ptm0.0" (bridge port 2)

2020-05-30T17:50:13-04:00 L5 sdb[701]: WAN: mcp to use interface ptm0.0 (mcfwd_upstream_if=22)

2020-05-30T17:50:13-04:00 L5 sdb[701]: WAN: auto detection finished, active port is "ptm"

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26988]: main: client6_init success

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26988]: main: cfparse success

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_start: client6_start: adding event DHCP6S_INIT

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:15-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:16-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:17-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: transmit failed: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:20-04:00 L5 dhcp6c[26991]: ifaddrconf: failed to remove an address on br2: Cannot assign requested address

2020-05-30T17:50:20-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send_solicit: Sending SOLICIT

2020-05-30T17:50:20-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:21-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:22-04:00 L3 sdb[701]: AUTOREBOOT: Auto-reboot timer OFF.

2020-05-30T17:50:23-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:25-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:29-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:33-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:42-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:50:44-04:00 L5 cwmp[5142]: DSLF_WanMgmtChg path[mgmt.cwmp.active-voice-calls] val[1]

2020-05-30T17:50:47-04:00 L5 cwmp[5142]: DSLF_WanMgmtChg path[mgmt.cwmp.active-voice-calls] val[0]

2020-05-30T17:50:50-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:51:08-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:51:26-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:52:03-04:00 L3 dhcp6c[26991]: client6_send: Solicit message doesn't contain IA option, ignore

2020-05-30T17:52:08-04:00 L3 dnsmasq[26778]: no responses from nameserver '68.94.157.11'

2020-05-30T17:52:15-04:00 L3 dnsmasq[26778]: nameserver '68.94.157.11' is now responding

Responses

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

162.5K Messages

1 y ago

We're here to help, @scogor!

 

We suggest downloading our Smart Home Manager application to confirm you are getting proper speeds to your Gateway and have no outside line issues. You can also use the Channel Scan feature to see if this improves your connection.

 

If you would like to go into more in-depth troubleshooting that is personalized for your account, we suggest logging into our Troubleshoot & Resolve Tool as it can help you determine if something is occurring with the Gateway itself.

 

Let us know if this helps!

 

Donovan, AT&T Community Specialist

JefferMC

ACE - Expert

 • 

22.9K Messages

1 y ago

I'd suggest you go to the NVG589's internal web pages at http://192.168.1.254 and click on the Broadband tab.  Make a screenshot of the table with Sync Rates, Attenuation, SNR, and error counts and post it in a reply here for us to look at.

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

I have similar problem (logs look the same, but I can post them too if that is helpful)

Attenuation, etc.

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

It seems like the router reconnects or reboots as often as every 20 minutes, but sometimes it is fine for hours or days.

JefferMC

ACE - Expert

 • 

22.9K Messages

4 m ago

Can you see the uptime displayed in your pages anywhere @dlech ?  I ask because you don't seem to have a lot of line errors, you have no Errored Seconds and no Loss of Signal.  You should have some of those if your gateway is retraining due to line issues.  I'd like to see how long it has been up when showing zero errors.

Do the lights on the front of the Gateway turn red, blink or anything unusual?  What kind of pattern?

Is is possible that your Gateway is overheating?  Is it in a small, enclosed space?  Does it feel hot?

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

Here is a new screenshot. The previous one was less than 1hr of up time. This one is less than 24 hours of up time. I can see from the logs that the Internet connection was lost at least once per hour during the night.

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

The lights blink red briefly before starting to reconnect, the the lights blink green for a while while the connection is being reestablished. When the same thing was happening a few months ago, the red blinking lasted longer.

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

And no, the router is not in an enclosed space and it does not feel hot to the touch.

JefferMC

ACE - Expert

 • 

22.9K Messages

4 m ago

These line stats show a line with errors.  Lots of errors.  Lots of unavailable seconds.

A line attenuation of 46.5 is pretty high, you have a fairly long line and it's pretty amazing that you can get the sync rates that you have with that attenuation.  That said, the error counts say that your sync rate is likely too high and should be lowered.  The bad news there is that lowering your sync rate directly lowers your bandwidth.  

So the question is do you want to drop to the next profile down and get more reliable Internet, or stay here and have errors and restrains?

Contributor

 • 

9 Messages

4 m ago

I would be happy with slower internet that stays connected.

JefferMC

ACE - Expert

 • 

22.9K Messages

4 m ago

You should be able to use AT&T's Troubleshoot and Resolve tool (either directly here,   the myAT&T app) or the Smart Home Manager (page or app) to have it diagnose that your line has issues.  It should offer to setup a technician visit to come work on it for you.  If that fails, you can call 800-288-2020 and repeat all the same troubleshooting we've been through and have them set up the technician visit.

Get started

Ask a question
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.