Skip to main content
AT&T Community Forums
F

New Member

 • 

2 Messages

Thu, Jul 16, 2020 2:36 AM

MF279 wireless internet started dropping internet connection but all lights are good

I can get internet for my devices if I use my Verizon phone hotspot, but despite all lights being green on my MF279 it keeps dropping the internet connection. I have 4 bars of connectivity.   This just started a few weeks ago.  I need help but can't stay connected to the ATT chat long enough to complete a help session!

 

ATT, please help!

Responses

Contributor

 • 

9 Messages

4 months ago

I have same problem now for the past 2-3 weeks and called at least 7 times and their tech support does not have a clue.  Reboot and Internet comes back up for short while and drops shows full strength and internet connection but no internet??

New Member

 • 

1 Message

4 months ago

I’m having the same problem too.... what is going on and when are they going to fix it!!!

Contributor

 • 

9 Messages

4 months ago

I am thinking it is a problem on their end. But they say all towers are fine In my area. Tech support is totally useless. Read from script and don't even know what type of the device is

New Member

 • 

8 Messages

2 months ago

We also have been having this issue for the last 2-3 months. Has anyone found a solution???

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

140.5K Messages

2 months ago

Allow us to assist, @philmw!

 

There are a couple of steps you can take to try to resolve the intermittent connection on your MF279.

  • Reboot your device if you haven't already taken this action.
    • Slide the On/Off switch to the OFF position. Then slide the On/Off switch to the ON position; the Power light should turn solid green. Sometimes a fresh restart to reestablish connection to the network is required.
  • Check for software update if the signal continues to drop.
  • Remove and reinsert the SIM card. It's likely the SIM card needs re-seating as it can become loose or needs replacing as it can become worn or damaged.
    • To replace a SIM simply visit your nearest AT&T Store.
  • Relocate the device to another location. Signal strength may vary in different parts of your home, thus, you will want to move the router where you have a strong signal from a cell tower, typically near a window or outer wall.

Let us know how this helped.

 

Lar, AT&T Community Specialist

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

New Member

 • 

8 Messages

a month ago

We have to reboot 4-5 times a day. Our signal strength is -85dbm. Sim card doesn't change things. We have this on 3 different devices all the same setup. 

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

140.5K Messages

a month ago

Hey there @philmw!

 

Thank you for that update. What is your ZIP code? Are other devices in your home experiencing poor connectivity? Does your experience continue while one device is connected to your Hotspot router?

 

The more information we have about your experience the closer we can arrive at a resolution.

 

Looking forward to your reply.

 

Lar, AT&T Community Specialist

 

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

Contributor

 • 

3 Messages

a month ago

I have having same issue as philmw.  I've had the wireless home internet with the MF279 device for two years.  No issues until about 3-4 weeks ago.  Constantly drops, but then after a few minutes works fine.  Phone and chat help are pretty useless.  I've tried all the recommended steps on this page.  Nothing has helped. It's got to be something on AT&T's end or an update is needed for the MF279.  Thanks.

New Member

 • 

1 Message

a month ago

Ive had the same problems for the past 3 weeks.  Device shows good connection to tower, but internet access randomly stops.  Have to reboot 3 or 4 times per day.  I use my ZTE MF279 as a modem and connect my router to it.  All wifi and Ethernet connected devices are connected to my router.  Has worked for years until recently.  Please help!

New Member

 • 

8 Messages

a month ago

I have 3 neighbors with the same EXACT issues with the same devices as ours. Must reboot randomly 3-5 times a day to get internet back. LAN still stays up, lights all look good and green, but internet will just stop. For us out here this has been an issue all summer. I don't believe it's covid, I think its a network problem that ATT will not fix for rural customers (assuming you are rural) we are at the end of our patience. I will let you know if we discover a solution and everyone else in this thread. 

Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

140.5K Messages

a month ago

Greetings @Seahawk97,

 

We hate to hear that you're having issues with your wireless home internet. We'd like to get to the bottom of this for you but, need to ask you some questions.

  • Have you reset the MF729 device? 
  • Have you thought about getting another hotspot router or upgrading?
  • Do you know the speed in which the hotspot router is running?

Jacob, AT&T Community Specialist 

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.
Brand User
ATTHelp

Community Support

 • 

140.5K Messages

a month ago

Greetings @docholiday89!

 

We want to look into your ZTE MF279's intermittent disconnection. However, we'd like a little more info about your experience.

  • Does your ZTE MF279 randomly disconnects when the router isn't attached to it?
  • What color are the bars and are they solid or flashing? Move your device to another area where it may obtain sufficient network signal (three [3] to four [4] bars).
  • Make sure that the SIM card isn't missing or not installed properly.
    • You will want to remove and reinsert the SIM card and check whether the device maintains its connection.
    • The SIM card may be invalid or damaged, and may need to be replaced. For a replacement SIM card, take your AT&T Wireless Internet device to your local AT&T store, or call AT&T Customer Care at 1-800-331-0500.

Also, when restarting your device you'll want to refresh the network list on the device you are trying to connect.

 

Let us know how this worked for you.

 

Lar, AT&T Community Specialist

Still need help? Ask a question! Our 1.4 million members typically respond within 1 hour.

*I am an AT&T employee, and the postings on this site are my own and don't necessarily represent AT&T's position, strategies or opinions.

New Member

 • 

2 Messages

a month ago

I have 5 of these MF279 devices for my business clients. All using different towers. No issues until Oct 2020...now constant issues of them dropping from the cell towers. All lights stay green 2+ bars. I’ve re-seated SIMs, replaced SIMs, replaced devices, added new devices to sub-accounts, & created entirely new accounts. Nothing has worked. THIS IS AN AT&T ISSUE. 

I’ve read through a number of forums & the issue appears to be with AT&T’s proxy servers dropping port 80 requests. Many users have found workarounds if they use a VPN vs AT&T‘s proxy servers.

AT&T— what is your response to this issue? Has anyone looked into your proxy servers as the problem?

(edited)

New Member

 • 

1 Message

a month ago

I brought the unit home 2+ months ago and it was GREAT.  Then, a couple of weeks ago it started dropping internet intermittently and now it drops all the time.  Signal strength is 3 (out of the 4) bars (good for the area I live in) consistently and will show this on the unit even when it will not connect.  I have rebooted the unit many times and am now resorting to using my verizon mobile hotspot.  Please advise....if I could check for software updates I would, but my admin dashboard does not offer a way to do this (there does not even seem to be a settings button...weird!).  I only have 3 devices connected.

New Member

 • 

8 Messages

a month ago

ffcssmitht
 Can you explain more about the workaround people have found? Thx

Get started...

Ask a new question