Announcements

For the latest on our response to Coronavirus (COVID-19), click here.

New Member

 • 

4 Messages

Wed, Jan 22, 2020 3:36 PM

Device Access Code for NVG589

I am trying to bridge a Linksys router to my NVG589 router to see if it improves the slow performance of the NVG589, but when prompted for the Device Access Code, I put in the code that is clearly written on the side of the router, and it says "Device Access Code Incorrect".

Responses

Accepted Solution

Official Solution

davemize

ACE - Professor

 • 

1.8K Messages

3 months ago

Since this code can be changed, is there any chance you (or someone) changed the code at some point?

If someone has changed the DAC, you can perform a factory reset by pressing and holding the reset button for 20 to 30 seconds. Gateway should be back up within 5 minutes using the settings printed on gateway for SSID, password and DAC.

*** Hhmmm, let me think about that... ***

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*I am not an AT&T employee, and the views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

New Member

 • 

4 Messages

To my knowledge, no one has changed it. If I reset it, will the AT&T router still automatically connect to the ISP? I have no idea what my login credentials are for this account.

davemize

ACE - Professor

 • 

1.8K Messages

Sure, the connection from your gateway to AT&T is hard coded; nothing needed from your end.

*** Hhmmm, let me think about that... ***

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*I am not an AT&T employee, and the views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.

New Member

 • 

4 Messages

Got it to work finally, but it didn't help my overall problem. Every single video on YouTube shows a totally different dashboard for their Uverse router settings than mine. God almighty, NOTHING can be easy when it comes to AT&T...nothing.

New Member

 • 

4 Messages

FYI...I got my Linksys router to bridge with my MVG589 Uverse router. The 5.0 Ghz channel literally doubled my internet speed. Thanks for the help!

davemize

ACE - Professor

 • 

1.8K Messages

Glad it worked, @podunk69 .

*** Hhmmm, let me think about that... ***

Award for Community Excellence 2019 Achiever*
*I am not an AT&T employee, and the views and opinions expressed on this forum are purely my own. Any product claim, statistic, quote, or other representation about a product or service should be verified with the manufacturer, provider, or party.
AT&T TV – All Your Entertainment In One Spot.  Learn more…