Get superfast AT&T Fiber internet
jumpingmouse's profile

Tutor

 • 

3 Messages

Saturday, October 14th, 2017 4:02 PM

YouTube low bitrate

So I have AT&T fiber in Edmond, Oklahoma and have been having buffering issues with YouTube randomly. After my troubleshooting I believe it may be a routing issue. 

 

The top server route I have no issues with but the bottom one only gets around 500Kbps. Multiple speed test prove my connection is over 800Mbps.

 

C:\Windows\SysWOW64>tracert r8.sn-5uaeznly.googlevideo.com

Tracing route to r8.sn-5uaeznly.googlevideo.com [74.125.7.141]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.254
2 2 ms 2 ms 2 ms 75-16-192-1.lightspeed.edmdok.sbcglobal.net [75.16.192.1]
3 1 ms 3 ms 1 ms 71.147.88.145
4 * * * Request timed out.
5 4 ms 4 ms 2 ms 12.83.42.9
6 8 ms 9 ms 8 ms 12.123.18.237
7 9 ms 8 ms 8 ms 12.255.10.100
8 9 ms 9 ms 8 ms 108.170.252.130
9 8 ms 8 ms 10 ms 216.239.63.207
10 25 ms 26 ms 24 ms 209.85.249.50
11 28 ms 27 ms 27 ms 209.85.250.69
12 * * * Request timed out.
13 26 ms 25 ms 25 ms 72.14.236.225
14 27 ms 27 ms 28 ms 74.125.7.141

Trace complete.

C:\Windows\SysWOW64>tracert r2.5uaezndl.googlevideo.com
Unable to resolve target system name r2.5uaezndl.googlevideo.com.

C:\Windows\SysWOW64>tracert r2.sn-5uaezndl.googlevideo.com

Tracing route to r2.sn-5uaezndl.googlevideo.com [173.194.144.24]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.254
2 3 ms 4 ms 3 ms 75-16-192-1.lightspeed.edmdok.sbcglobal.net [75.16.192.1]
3 1 ms 1 ms 1 ms 71.147.88.145
4 * 4 ms 3 ms 71.147.64.40
5 3 ms 1 ms 2 ms 12.83.42.9
6 8 ms 7 ms 8 ms 12.123.18.237
7 8 ms 8 ms 8 ms 12.255.10.106
8 * * * Request timed out.
9 16 ms 15 ms 14 ms 108.170.229.228
10 8 ms 8 ms 7 ms 108.170.252.130
11 9 ms 9 ms 9 ms 108.170.233.117
12 51 ms 37 ms 24 ms 209.85.240.17
13 24 ms 25 ms 25 ms 209.85.246.222
14 25 ms 25 ms 25 ms 108.170.249.161
15 27 ms 27 ms 27 ms 108.170.237.255
16 25 ms 26 ms 25 ms 173.194.144.24

Trace complete.

 

badspeed.PNG

1 Attachment

Teacher

 • 

9 Messages

6 years ago

I live in Yukon OK. Been happening to me since I switched to AT&T Fiber from Cox a couple of months ago. I'm sitting here Sunday morning tying to watch a youtube video and it won't go above 240p, with a FIBER CONNECTION. I hate it. I'm giving it another week and then I'm paying the cancellation fee and going back to Cox. AT&T customer service has been the most incompetent group I've ever dealt with. 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.