Available Now: Buy the new iPhone 14, iPhone 14 Pro and iPhone 14 Pro Max from AT&T!
Get superfast AT&T Fiber internet
Zurovax's profile

Tutor

 • 

9 Messages

Thu, Jul 11, 2019 11:53 PM

Internet shows speeds work well, but doesn't?

Hello,

 

Doing a speed test on the BGW210-700, you can see that the speeds are where they should be.

I have a third party router, the ASUS RT-3100, which does support 1GB speed.

 

All is working and the cables do support it.

 

ONT to BGW210, Cat8 to ASUS RT-3100, Cat7 to my device.

Is there a setting I'm missing on the ASUS or BGW that isn't allowing the speed to go up to it's full potential?

 

Picture of speeds working:

Capture.jpg

1 Attachment

ATTHelp

Community Support

 • 

199.9K Messages

3 y مضت

Hi There @Zurovax,

 

We can help with this. 

 

The best way to work with a 3rd party router behind the AT&T router is IP Passthrough. This forums article will help you step-by-step in the configuration.

 

Let us know.

 

Matthew, AT&T Community Specialist

 

 

Tutor

 • 

9 Messages

3 y مضت

@ATTCares

 

I have done this and it works fine. My problem is the speeds.

ATTHelp

Community Support

 • 

199.9K Messages

3 y مضت

Hi @Zurovax,

 

We are here to help. Please inform us as to what speeds are you assigned.

We look forward to your response and the opportunity to help you!

 

Lafayette, AT&T Community Specialist

Tutor

 • 

9 Messages

3 y مضت

@ATTCares

 

The speeds I'm supposed to get for Internet 1000 is around 940. I'm getting around 200-300.

ATTHelp

Community Support

 • 

199.9K Messages

3 y مضت

Hello @Zurovax,

When performing a speed-test are you using the AT&T speed-test? if not could you perform a speed-test here and provide us with the results.

Charles, AT&T Community Specialist

Tutor

 • 

9 Messages

3 y مضت

@ATTCares

 

Sorry, this is what I'm getting on the AT&T Speed Test:

 

test.jpg

ATTHelp

Community Support

 • 

199.9K Messages

3 y مضت

Hi @Zurovax,

 

Your steed test for your internet services, should be tested using only your AT&T equipment gateway and directly hard wired to your router. Are these speed test results a reflection on that?

We look forward to your response.

 

Lafayette, AT&T Community Specialist

Tutor

 • 

9 Messages

3 y مضت

@ATTCares

 

Yes, everything is directly connected.

ATTHelp

Community Support

 • 

199.9K Messages

3 y مضت

@Zurovax

 

We'll be sending you a Private Message to gather more details and start working toward a resolution.

 

Be sure to check your Inbox for the message.

 

Aminah, AT&T Community Specialist

deteria

Mentor

 • 

14 Messages

3 y مضت

I'm noticing the same issue on my end.  NVG599.  Running speed test while hardwired directly to gateway, my downloads are around 2-300mbps, but upload is 950mbps.

Tutor

 • 

9 Messages

3 y مضت

Apparently they need account info to fix this, which shouldn't be necessary.

 

A simple refresh, like I was told, would do it.

Need help?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.