Find the perfect gift for the grad in your life with Graduation gifts that connects us from AT&T.
Get superfast AT&T Fiber internet
blocknonip's profile

42 Messages

Sunday, January 21st, 2024 1:53 AM

Closed

Horrible evening connectivity and timeouts in the Austin/Dallas areas now on its 11th day!

Spinning off a new thread instead of mixing into that (laughable) gaming latency one.

I went back through my logs, this issue has actually been happening every evening since January 9th! Tonight it started early at 6:15 PM CST, likely due to being a weekend.

As noted previously, this is not just a ping/traceroute issue, this is connectivity failure and timeouts with many sites, including Google, YouTube, and any sites that import Google content (i.e. everyone).

Here's the latest, 565 ms through to 8.8.8.8:

$ traceroute -n -w 1 8.8.8.8
traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 hops max, 40 byte packets
 1  192.168.1.254  0.417 ms  0.243 ms  0.506 ms
 2  99.a.b.1  1.511 ms  1.429 ms  1.455 ms
 3  71.149.77.250  3.054 ms  2.966 ms  3.055 ms
 4  * * *
 5  32.130.17.87  30.799 ms  46.03 ms  57.468 ms
 6  12.255.10.124  601.749 ms 12.255.10.122  855.111 ms 12.255.10.124  594.659 ms
 7  * * *
 8  8.8.8.8  564.383 ms  562.933 ms  562.999 ms

cc: @sm3388 @MotoX331 @Txchad73 

Additional background:

https://forums.att.com/conversations/att-fiber-equipment/att-routing-issues-to-games/65a87a72e9fca670cc37fcb1

https://old.reddit.com/r/ATTFiber/comments/197qa7u/is_atts_backbone_normally_like_this/

4 Messages

4 months ago

I'm also experiencing the issue again tonight along the same timeline as @blocknonip.

I've noted my data below. 

 

42 Messages

4 months ago

Sigh, two week mark. I was pretty excited to play the new season of Diablo 4 that launched today, but all I get is lag and rubber-banding. It is not playable, so I guess games are off the table.

$ traceroute -n -w 1 www.google.com 
traceroute: Warning: www.google.com has multiple addresses; using 142.250.138.99
traceroute to www.google.com (142.250.138.99), 64 hops max, 40 byte packets
 1  10.0.0.1  0.314 ms  0.282 ms  0.272 ms
 2  192.168.1.254  0.905 ms  0.8 ms  0.461 ms
 3  99.a.b.1  1.537 ms  1.509 ms  1.548 ms
 4  71.149.77.250  2.96 ms  4.975 ms  3.103 ms
 5  * * *
 6  32.130.17.87  266.405 ms  271.855 ms  274.913 ms
 7  12.255.10.122  851.58 ms 12.255.10.124  852.779 ms 12.255.10.120  710.156 ms
 8  * * *
 9  108.170.240.129  746.541 ms  747.437 ms  749.397 ms
10  * 108.170.252.162  752.98 ms 108.170.252.131  875.846 ms
11  108.170.228.84  878.89 ms * 108.170.228.81  888.202 ms
12  142.251.70.211  772.989 ms * *
13  216.239.63.98  856.309 ms 108.170.233.60  773.724 ms 216.239.63.140  806.922 ms
14  142.250.234.117  844.134 ms 142.250.235.155  834.791 ms 142.250.235.171  767.149 ms
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  142.250.138.99  606.286 ms  604.67 ms  603.164 ms

2 Messages

4 months ago

I'll chime in here and say I've been having the same exact issues. I live in the Austin area and have been experiencing lots of packet loss and high latency on evenings from 7:30pm into the late evening every day for the past 2 weeks. This is purely disappointing

I will say that I've definitely noticed this high latency and have been monitoring the latency with some tooling I made to publish metrics to Grafana. You can clearly see the spikes during the "peak times". During those times, I see the exact same results as other fellows who has posted in this thread. High latency between 32.0.0.0/8 and 12.0.0.0/8 - So I'm not going to bother to post my trace.

I will also say, residential support hasn't been particularly helpful either. It seems like there is no communication between them and their engineering department. If there is a widespread issue and it's known on the engineering side, you'd think support would know? It waste's everybody's time. Not to mention the additional cost to send over a tech to diagnose nothing or to send new equipment because the residential support team doesn't have the proper tools to diagnose this issue. I have stopped calling support for this very reason. It's a waste of my time.

7 Messages

4 months ago

@blocknonip One option is to VPN around their routing issue.  You certainly shouldn't have to, but it's the only way that I've been able to get semi-decent ping on any game during this time.

4 Messages

4 months ago

+1 to @Pfuller_'s comment. I'm able to play some games using a VPN which reduces the rubber banding and gets my lag down to 1-2 seconds of delay. I'm not able to have fun playing competitive modes, but casual play has been working OK for me. 

I'm continuing to experience the issue tonight. I'll share my data below.

42 Messages

4 months ago

> Not to mention the additional cost to send over a tech to diagnose nothing or to send new equipment because the residential support team doesn't have the proper tools to diagnose this issue.

Agreed. I can't believe how much money they must be wasting sending out to techs to rerun lines and/or swapping hardware that can't possibly be a local issue.

See y'all again tomorrow!

(edited)

17 Messages

4 months ago

Figured I'd drop in my plot for this evening. Still seeing the same issue every evening. ATT Fiber has been really solid for me up until this issue. Disappointing it has dragged on for a full two weeks at this point without some sort of resolution. Wasted time & money having a tech out to swap hardware, re-terminate fiber etc. Clearly is not a local issue, as has been demonstrated. I'll keep posting results each evening until there is a resolution, so we can keep tabs on the situation.

I did get a DM from an ATT rep here that indicated they have escalated this issue, so hopefully that helps gain some traction.

ACE - Expert

 • 

35.5K Messages

4 months ago

Thanks for the updates.  I'm feeling like the issue is gaining some traction, but I could be kidding myself.  Please let us know if things change (or as they don't).  I appreciate y'all keeping the thread up with your information.

1 Message

4 months ago

I just created an account to post that I've been experiencing the exact same issue. Austin resident.

I'll also confirm that ATT support is completely useless. The lady on the phone sent me a link for "expert support", and I was optimistic until they started telling me to close all of the apps on my device...

Employee

 • 

420 Messages

4 months ago

Hello Community,

I wanted to post an update that we are hearing your feedback, and we have engaged our tech teams to assist.  I don't have an ETR at this time, but we appreciate the feedback and details provided.

We'll post an update here when we know more or have a resolution.

Thanks

Tim, AT&T Community Specialist

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.