For the mom who gives us everything - Mother's Day gifts that connects us.
Get superfast AT&T Fiber internet
pbjhan18's profile

Contributor

 • 

1 Message

Tuesday, July 11th, 2017 6:47 PM

Good speeds but can't even load youtube videos

I consistently get good speeds when testing on speedtest.net but there are times when I can't even load youtube videos. Any ideas on why this might be happening?

Professor

 • 

2.2K Messages

7 years ago

@pbjhan18

Here are three recommendations:

  1. Disable IPv6 on your AT&T provided router/gateway - IPv6 is enabled by default and can cause a slow network and other communication issues
  2. Change the Ethernet port configuration for each port on your AT&T provided router/gateway from Auto-detect to 100BaseT/Full Duplex - This will eliminate auto-negotiation incompatibilities
  3. Use Google DNS (8.8.8.8 and 8.8.4.4) on your devices but retain DHCP

Former Employee

 • 

123 Messages

7 years ago

@pbjhan18

I would suggest you run a cleaning program to clear out unwanted data from your browser including cache, etc. You might want to disable browser extensions and see if youtube loads any quicker. Since it's just youtube you mentioned you're having issues with, It might very well be a browser issue and not your ATT service.

Teacher

 • 

15 Messages

7 years ago

try DISABLE Experimental QUIC protocol Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android. then relaunch browser worked for me. 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.