Get superfast AT&T Fiber internet
cc887's profile

1 Message

Thursday, February 29th, 2024 1:17 AM

BGW320 keep randomly disconnecting

Hi all,

So, my BGW320 gateway will randomly blink red (slow), then begin to blink white (fast). It does this at random times during the day. I went on the Smart Home Manager app to try to trouble shoot the problem and it told me that a tech would need to come out and see the issue. So, I scheduled an appointment. I also did a reset on the gateway (I figured I would just try this since I needed the internet). For the rest of the day, the internet would again disconnect (for like 1 minute or so) and then re connect back. And it would do this at the most random times. Really annoying. So, the next day, everything was working fine. An AT&T salesman knocks on my door and begins to offer me deals for AT&T wireless. He also asked if my internet was down, and I told him it was running fine so far. He told me that if the tech came out and saw everything was running fine then there would be a $100 charge on my next statement. I cancelled the appointment since it looked like everything was working now. During the evening, it started to act up again. Flashing red light (slowly) and then flashing white (fast) and then solid white. It did this over and over until I hit the reset button again. Today, it was working fine until around 10am when it started to act up. I hit the reset button again and it went back to working fine. Now just about 30 minutes ago, it started to act up. I hit the reset button again, and all is well (so far).

 

My question is, what is the deal here? Am I going to have to reset this gateway every day? At least once a day. Last time I had this issue was in late December. I hit the reset button, and it worked fine until these past couple of days where it seems like the issues have returned. I work from home, so I need a stable internet connection. As of right now I do have an appointment set up for tommorow but may cancel since I don’t want to just throw $100 away. I don’t know if it’s the weather outside, the gateway itself, but this is annoying.

 

The truth is, when I got AT&T fiber installed, the issues began less than 3 months after the installation which was Spring of last year. But they would come and go. But now recently they have been more frequent. I haven’t spoken to an actual representative on the phone – yet. I just want to ask the community here if they have experienced anything like what I am going through now. Or perhaps if someone could point me to a solution.

 

Thank you.

ACE - Professor

 • 

5.4K Messages

2 months ago

Since you’ve experienced the problems, Att should recheck all the connections to the gateway. Has that been done?

Community Support

 • 

231.3K Messages

2 months ago

Hi @cc887, we understand that you are having trouble with your AT&T internet and need help fixing it. Let's get the help you need.

 

The Community Forums are a public support option where other users, and AT&T, will try and assist with high level support needs. This means we won’t be able to look into account specific concerns.  To get the help you need for your unique issue, please review our Contact Us page, and choose the best option to reach out to us.  You can call, chat, or reach out via social media, and we can review your specific issue and provide you support.  If you feel your issue isn’t account specific, and can be answered generally, please let us know, and we’ll be happy to help.

 

Thank you for contacting AT&T Community & Forums 

Nina, AT&T Community Specialist. 

 

ACE - Professor

 • 

5.8K Messages

2 months ago

Schedule a tech appointment. If it’s an Att problem, you won’t get billed. Have you checked all the connections to the gateway? Especially the sfp port and the connection to the fiber wall plate. 

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.