Skip to main content
AT&T Community Forums
Me4KUtoo

Tutor

 • 

18 Messages

Mon, Apr 15, 2019 12:40 PM

BGW210-700 ( LACP-IEEE 802.3ad )

www.asus.com/support/FAQ/1039053

 

I enabled the RT-AX88U feature on my home router with lastest ASUS firmware and connected the cables

 

Is their a updated firmware (BGW210) to turn the LACP feature on the BGW210-700 if supported??!!

 ( LACP-IEEE 802.3ad ) on BGW210-700 supported WAN Aggregation 802.3ad

I have 1gig fiber and the BGW210 has (firmware 1.8.18) in PassThru mode (working OK), using Lan 1 to WAN port on ASUS RT-AX88u

BGW210 Lan 2 goto Lan 4 of RT-AX88U with Aggregation enable but second connection will not come onlne.. only shows one connection active.

after the second cable is connnected it does paint the connection as active connected (protocol 0800 is buggy, dev eth1) error..

 

so the question is does the BGW210-700 support 802.3ad WAN Aggregation  ( LACP-IEEE 802.3ad ) (1gig down 1 gig up )

 

Responses

Me4KUtoo

Tutor

 • 

18 Messages

a year ago

Rebooted the BGW210

output of Syslog on RT-AX88U

WAN ---> Lan port 1 on BGW210

Port 4 --> Lan port 2 on BGW210

on the BGW210

DHCPv4 192.168.1.60 - 192.168.1.61 (only two assigned)  and passthur mode of BWG210

both links come up 1000 full duplex

 

WAN_Connection: Ethernet link up.
Apr 15 08:49:16 rc_service: wanduck 1098:notify_rc restart_wan_if 0
Apr 15 08:49:18 kernel: bond1: Adding slave eth0
Apr 15 08:49:18 kernel: bond1: option slaves: unable to set because the bond device is up
Apr 15 08:49:18 kernel: bond1: Adding slave eth1
Apr 15 08:49:18 kernel: bond1: option slaves: unable to set because the bond device is up
Apr 15 08:49:18 kernel: 8021q: adding VLAN 0 to HW filter on device bond1
Apr 15 08:49:47 lldpd[1238]: removal request for address of XX:XX:XX:XX%23, but no knowledge of it
Apr 15 08:49:47 wan: finish adding multi routes
Apr 15 08:49:47 nat: apply nat rules (/tmp/nat_rules_bond1_bond1)
Apr 15 08:49:47 custom_script: Running /jffs/scripts/nat-start
Apr 15 08:49:48 custom_script: Running /jffs/scripts/firewall-start (args: bond1)

Apr 15 08:50:11 kernel: eth0 (Int switch port: 3) (Logical Port: 3) (phyId: c) Link DOWN.
Apr 15 08:50:11 kernel: bond1: link status definitely down for interface eth0, disabling it
Apr 15 08:50:11 kernel: bond1: first active interface up!
Apr 15 08:50:12 kernel: eth1 (Ext switch port: 0) (Logical Port: 😎 (phyId: 😎 Link UP at 1000 mbps full duplex
Apr 15 08:50:12 kernel: bond1: link status definitely up for interface eth1, 1000 Mbps full duplex
Apr 15 08:50:12 kernel: bond1: now running without any active interface!
Apr 15 08:50:14 kernel: eth0 (Int switch port: 3) (Logical Port: 3) (phyId: c) Link UP at 1000 mbps full duplex
Apr 15 08:50:14 kernel: bond1: link status definitely up for interface eth0, 1000 Mbps full duplex
Apr 15 08:51:05 kernel: protocol 0800 is buggy, dev eth1
Apr 15 08:51:09 kernel: protocol 0800 is buggy, dev eth1
Apr 15 08:51:09 kernel: protocol 0800 is buggy, dev eth1
Apr 15 08:51:09 kernel: protocol 0800 is buggy, dev eth1

Contributor

 • 

1 Message

10 months ago

hey, im planning to but a router with the same configuration. were you able to make it work?

New Member

 • 

3 Messages

4 months ago

Did you get the Aggregation up and running? I'm looking at a router with a 2.5gig port. and wanted to know if you could successfully aggregate ports out of the BGW210-700

New Member

 • 

3 Messages

a month ago

Anybody get this figured out?

New Member

 • 

3 Messages

a month ago

doesn't seem like it. 

New Member

 • 

3 Messages

a month ago

Know if any modem that att supports that can do it?

New Member

 • 

3 Messages

a month ago

as of march, no. I stopped looking then.

so if there is, it has to have come out since then

Get started...

Ask a new question