Get superfast AT&T Fiber internet
Mgrigg's profile

3 Messages

Friday, February 9th, 2024 8:55 PM

YoutubeTv stopped working. AT&T fiber internet. Samsung smart TV.

I have a Samsung s90c smart TV and I’m using Samsung’s YoubeTV app on at&t internet.  YouTubeTv worked fine until January 29 and then it stopped loading channels/videos.  Everything else on the TV works fine. 

I have no problem with Samsung’s apps for Youtube, Prime, FrndlyTV, MAX, Pluto or Tubi.   I have spoken to Samsung and they have remoted into my TV and tell me it’s not a TV problem.  He suggested changing DNS settings to all 8’s.  I have done both soft resets (holding down the power button for 15 seconds, unplugging TV for 30 seconds) and hard resetting the TV to factory settings.  I have reset the SmartHub.  I have also deleted the YouTubeTV app and reinstalled it multiple times.  I have deleted/reinstalled the app along with the various resets in about every combination I can come up with.  The firmware is up to date.  This is the second S90C I have had since my initial purchase in early December 2023.  The first one intermittently turned itself off and back on (and Samsung couldn’t remotely repair it) so I returned it a week and a half before the YoutubeTV problem started.  The YoutubeTV app worked fine on both of them until now. 

The YoutubeTV app will start and I can go to the homepage or live TV page with guide.  This was problematic until I turned off the autorun in settings.  If I click on any video thumbnail or guide channel on either page, the video/channel will not load; I only get black screen with circle loading bar.   I have spoken to Youtube and they don’t have a solution.  My location is correct in YoutubeTV.   I am not attempting to run YoutubeTV on more than three devices at a time.    I am not a 4K subscriber.  I have decreased broadcast delay.  I have lowered the resolution to 720p.  I have gone into the app and deleted cache and data (However, there has never been a numerical amount of cache or data.  Only zeros.).

My internet provider is AT&T fiber.  I’ve had gigabite service for years.  Speedtest on the TV browser has measured no lower than 30 Mbps download/40 Mbps upload in tests at different times/different days.  I know that seems low;  today, I got 117 Mbps/189 Mbps wireless and 98 Mbps/72 Mbps wired.  I have tried connections both with wifi and network cable.  My at&t app suggested that I create a guest network and attach the TV to it.  I did.  I   have a friend who services computer networks and he opened a couple of ports on the router/gateway that he said I needed opened.  He also reset the router/gateway.  I spent some phone time with AT&T rep and he could find no problem with my service or equipment.  He also reset the router/gateway.  He also said that since I can run YoutubeTV videos/shows on my laptop, then the at&t network is not blocking youtubeTV.

I have a Roku plugged into the back of this TV and it works fine.  I can (and am) watching YoutubeTV on it.  I’d really like to watch it on my new TV though.  Does anyone think this might be an at&t issue?  Anyone seen anything like this before?        

Community Support

 • 

231.2K Messages

2 months ago

Hi @Mgrigg,

 

Let's get the help you needed. We understand you wanting to stream YouTube TV with no interruptions.

 

Let's see what might be causing these lags and poor resolution.

  • What device are you streaming YouTube TV on, and do you notice the same problems on other devices?
  • Are you connected wirelessly or through an ethernet cable?
  • Are you using a VPN or any third-party equipment?
  • Do you experience any lagging with other applications, such as Netflix, Amazon Prime, etc.

Note: I request you to try the troubleshooting steps to try fixing the issue meanwhile.

We'll be waiting for your reply!

 

Thank you,

Justin, AT&T Community Specialist

3 Messages

2 months ago

I am streaming in my Samsung S90C tv as noted in my post.

I am connected wirelessly.

I am not using VPN.

No lagging on any other application.

Community Support

 • 

231.2K Messages

2 months ago

Hey there @Mgrigg,

We understand how important it is to have a uninterrupted streaming experience, and would like to point you in the right direction.

 

The Community Forums are a public support option where other users, and AT&T, will try and assist with high level support needs. This means we won’t be able to look into account specific concerns. To get the help you need for your unique issue, please review our Contact Us page: https://www.att.com/support/contact-us/, and choose the best option to reach out to us. You can call, chat, or reach out via social media and we can review your specific issue and provide you support. If you feel your issue isn’t account specific, and can be answered generally, please let us know and we’ll be happy to help.

 

Thank you for visiting the AT&T Community Forums.

 

James, Community Forums Specialist.

2 months ago

Can you describe the experience when attempting to watch YouTube, Prime Video, FrndlyTV, MAX, Pluto, or Tubi on your Samsung TV? Are there any similarities in performance issues?

ACE - Professor

 • 

5.4K Messages

2 months ago

@Mgrigg asked if this could be an Att problem.  IMHO, the answer is no based on the testing results posted.  The idea that app makers are infallible just isn't so. I'm going through a horrible experience with paramount plus on a fire tv 4k device.  The app works correctly on all other devices, but for some reason chokes on Amazon.  I can't be bothered and would rather cancel my sub than have to put up with the issue.  If there's a specific app store for the one you're having trouble with, give them the lowest rating possible.

3 Messages

2 months ago

francescabrynn.  Youtubetv goes through the signon screen and loads without delay or problem.  But when I click on the program or video icons on the home screen or liveTV screen , I get a black screen with circle loading bar.  Sometimes the circle loading bar goes away and reappears.  After a few minutes, the TV goes into screensaver mode.  By that time, I know nothing is going to load so I leave the app.  The other apps go through the sign on  to menu to program with little to no delay.     

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.