Our Community Forums will be closing on June 27, 2024. Please visit att.com/support for all your support needs.
The Samsung Galaxy S24
gbilly's profile

New Member

 • 

2 Messages

Thursday, March 23rd, 2023 8:49 PM

ActiveArmor needs a working cellular connection

When trying to block a call using ActiveArmor, it shows a message saying, "No cellular connection. AT&T ActiveArmor Mobile Security needs a working cellular connection to activate. Turn on Mobile Data in Settings."  (See screenshot below.)

In my Samsung Galaxy S9, going to Settings > Connections > Mobile networks > Mobile Data, it is selected to ON. (See screenshot below.)

All other apps function properly on the mobile network.  Only ActiveArmor is not working.

Any advice on how to fix this problem would be most appreciated.  Thank you.

Accepted Solution

Official Solution

ACE - Expert

 • 

13.2K Messages

1 year ago

You need to scroll down to the Active Armor app in the settings where it lists the apps and turn on cellular data there.

(edited)

New Member

 • 

2 Messages

1 year ago

Thank you!  It looks a bit different on Android; however, the problem was with the app's permissions.  Once I allowed the standard permissions and restarted my phone, ActiveArmor was able to complete the setup.

New Member

 • 

1 Message

1 year ago

I had this error when trying to your grade to the advanced and had to turn wifi off and it upgraded 

Maybe I missed it in the beginning but I have low vision 

New Member

 • 

5 Messages

1 year ago

you have to turn off wifi before continuing....they need to fix this

New Member

 • 

2 Messages

1 year ago

I have a Motorola Edge 2022, and it says they same as the above post. I have tried everything listed in this post, and some other postes on it, and it will not work. I have even uninstalled it, force stopped it, did what it asked, did what is posted in the above forum and it still wont work. Any help would be greatly appreciated. 

New Member

 • 

2 Messages

1 year ago

update.....I talked to a expert on the att site through chat, and she had me to go in and rest my network,then restart my phone. It fixed the problem.

Not finding what you're looking for?
New to AT&T Community?
New to the AT&T Community? Start by visiting the Community How-To.
New to the AT&T Community?
Visit the Community How-To.